Пікет на підтримку Трудового Ультиматуму

30 червня 2015,Публікації » Новини

Пікет на підтримку Трудового Ультиматуму30 червня 2015 року відбувся черговий профспілковий пікет під стінами Комітетів Парламенту з метою спонукання керівників фракцій прийняття рішення про невідкладний розгляд законопроектів із Трудового Ультиматуму.

У Трудовому ультиматумі Уряду профспілками висунуті конкретні вимоги та невідкладні пропозиції до Верховної Ради України.

Так, від Кабінету міністрів України профспілки вимагають:

– зупинити антинародні законодавчі ініціативи, які вже довели економіку, до глибокої стагнації, а народ до зубожіння;

– знизити удвічі ціну на газ для населення, для чого спрямувати на потреби домогосподарств виключно дешевий український газ;

– затвердити і оприлюднити реальну програму створення робочих місць по секторах економіки, забезпечення роботою незайнятих та першим робочим місцем - молоді;

– невідкладно використати накопичені на казначейських рахунках кошти на проведення повної індексації за 2014-2015 роки заробітних плат бюджетникам, стипендій і пенсій ветеранам праці;

– провести соціальний діалог і визначити план щорічного поетапного наближення основних соціальних стандартів України (прожиткового мінімуму, мінімальної заробітної плати, мінімальної пенсії тощо) до рівня європейських країн в рамках підготовки до інтеграції з Європейським союзом.
Верховній Раді України професійні спілки пропонують невідкладно:

– скасувати оподаткування та обмеження виплати пенсій працюючим та іншим пенсіонерам, прийнявши законопроект (р. №2698);

– прийняти закон про індексацію заробітних плат, пенсій та інших грошових доходів населення (р. №2883);

– законодавчо закріпити об’єктивне встановлення справедливого прожиткового мінімуму, як базового соціального стандарту, прийнявши закон (р.№2238);

– відновити фінансування за рахунок коштів соціального страхування програм літнього оздоровлення дітей, санаторно-курортного лікування працюючих, підтримки санаторіїв-профілакторіїв підприємств та навчальних закладів, прийняти закон (р.№2245);

– скасувати рентну плату на газ для населення (законопроект р.№2835);

– прийняти закон про обов’язкове спрямування видобутого в Україні газу виключно на потреби домогосподарств та підприємств теплокомуненерго.

2 липня цього року Верховна Рада голосуватиме за ці законопроекти. У цей же день відбудеться пікетування з метою спонукання до прийняття «соціальних» законів!

Особливості застосування до працівників дисциплінарних стягнень Щодо атестації педагогічних працівників ДНЗ, які працюють не за фахом Про зміну умов праці працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці Встановлення випробування працівникові Про здійснення відеозйомки та аудіозаписів у навчальному закладі Щодо проходження працівниками профілактичних медичних оглядів в приватних закладах охорони здоров’я Виплата пенсії особам, яким призначено пенсію відповідно до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” в період роботи Правові аспекти звільнення працівника за вчинення аморального вчинку