ПРАЦЮЄМО НАД ЗАКОНОПРОЕКТОМ ЩОДО ПІДВИЩЕННЯ СТАТУСУ ПЕДАГОГІЧНИХ, НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ. ЧЕКАЄМО ВАШИХ ПРОПОЗИЦІЙ ЗА АДРЕСОЮ org.kiev.profspilka@gmail.com ЧИ НА FACEBOOK https://www.facebook.com/osvityany

Тему Першого уроку навчальні заклади визначають самостійно

30 липня 2015,Публікації » Новини

Тему Першого уроку навчальні заклади визначають самостійноМіністерство освіти і науки України рекомендує загальноосвітнім та професійно-технічним навчальним закладам розпочати 2015-2016 навчальний рік Першим уроком, тематика якого відповідала б принципам Концепції національно-патріотичного виховання дітей і молоді, що була затверджена у червні цього року.
Про це йдеться у відповідному листі Міністерства освіти і науки до загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладів.
У Міністерстві зазначають, що конкретну тему Першого уроку навчальні заклади мають визначити самостійно.
При обранні теми, підготовці і проведенні уроку школам доцільно звернути увагу на питання історії українського державотворення, розвитку та зміцнення держави, історії державних символів України.
У Міносвіти повідомляють, що першокласників, які уперше переступлять поріг школи, можна ознайомити з історією школи, досягненнями її випускників, особливостями навчання в ній тощо.
У відомстві рекомендують при проведенні Першого уроку уникнути формалізму й заорганізованості та забарвити перший день нового навчального року святковістю, урочистістю, добрим настроєм, емоційністю та оптимізмом.

Лист МОН [45.5 Kb] (cкачувань: 192)