У школах з'являться нові уроки

У школах з'являться нові уроки Вже з цього навчального року 9-класники будуть вивчати новий предмет - художню культуру.

"Цей предмет містить у собі вивчення всіх мистецтв, крім літератури. Школярі будуть учити історію створення шедеврів мистецтва, особливості творчості його знаменитих представників, тенденції розвитку кіно, театру, фотографії. Предмет буде вивчатися у 9-11 класах. Усього на цю дисципліну виділяється одна година на тиждень", - розповіла головний фахівець департаменту середньої та дошкільної освіти МОН Ольга Корнілова. За її словами, підручники з художньої культури вже готуються до друку.

У школах нововведення схвалюють. За словами заступника директора школи №10 міста Києва Мирослави Никитенко, раніше предмет "Художня культура" у них викладався як факультатив і туди, за власним бажанням, ходили всі діти.

Очікує школярів з вересня ще одне нововведення. Відтепер інформатика, що раніш вивчалася у 10-му та 11-му класах, буде викладатися з 9-го по 12-й, сказали у Міносвіти.

17.листопада

З ДНЕМ СТУДЕНТА!