Яким буде прожитковий мінімум 2016 в Україні

17 серпня 2015,Публікації » Новини

Міністерство фінансів планує встановити мінімальну зарплату з 1 січня 2016 року на рівні 1378 гривень, а прожитковий мінімум – 1330 гривень.

Про це йдеться в листі Мінфіну головним розпорядникам бюджетних коштів.

У листі також зазначено, що з 1 грудня 2016 року планують збільшити мінімальну зарплату з 1378 гривень до 1543 гривні.

“Прогнозний розмір прожиткового мінімуму на 2016 рік розрахований з урахуванням прогнозного індексу споживчих цін на 2016 рік (112%)”, – йдеться в листі.

З 1 грудня 2016 року прожитковий мінімум планується збільшити з 1330 гривень до 1490 гривень.

Для основних соціальних і демографічних груп населення прожитковий мінімум планується встановити на рівні: для дітей до 6 років з січня 2016 – 1167 гривень, а з грудня 2016 – 1307 гривень; для дітей від 6 до 18 років з січня 2016 – 1455 гривень, а з грудня 2016 – 1630 гривень; для осіб, що втратили працездатність з січня 2016 – 1074 гривень, а з грудня 2016 – 1203 гривні.

Прес-служба КМОППОіНУ

АКТУАЛЬНО

ОПИТУВАННЯ СПІЛЧАН

Про здійснення відеозйомки та аудіозаписів у навчальному закладі Особливості застосування до працівників дисциплінарних стягнень Щодо атестації педагогічних працівників ДНЗ, які працюють не за фахом Про зміну умов праці працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці Встановлення випробування працівникові Щодо проходження працівниками профілактичних медичних оглядів в приватних закладах охорони здоров’я Виплата пенсії особам, яким призначено пенсію відповідно до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” в період роботи Правові аспекти звільнення працівника за вчинення аморального вчинку