Профспілкові вимоги почуті Урядом

31 серпня 2015,Публікації » Новини

Упродовж травня-липня 2015 року профспілки пікетували Верховну Раду України та Кабінет міністрів України з метою підвищення соціальних стандартів життя для працівників бюджетної сфери.

Лише тепер, напередодні місцевих виборів, Уряд України вносить до парламенту законопроект про збільшення соціальних стандартів для майже 12 мільйонів українських громадян.

Зокрема, законопроект передбачає збільшення соціальних стандартів для 12 мільйонів українських громадян, в т.ч. для майже 3 мільйонів працівників бюджетної сфери. За словами Яценюка, вже з 1 вересня учитель без категорії отримуватиме додатково 470 гривень, а вчитель вищої категорії отримає додатково 605 гривень.

Також збільшення стипендій відчують і півтора мільйона українських студентів. Студенти вищих навчальних закладів І - ІІ категорії будуть додатково отримувати 112 гривень. Студенти, які навчаються в навчальних закладах ІІІ–IV категорії, - 95 гривень.

Прем’єр зауважив, що чинний закон передбачав зростання мінімальної заробітної платні та прожиткового мінімуму з 1 грудня.

"Але ми працювали над тим, щоб знайти фінансовий ресурс і підвищити мінімальну заробітну плату і прожитковий мінімум, а, відповідно, зарплати для українців, вже з 1 вересня. І таке рішення прийнято", - наголосив Яценюк.

Він нагадав, що Україна разом із іноземними кредиторами домовилась про списання 20% комерційного боргу. Ця сума дорівнює майже 4 мільярдам доларів США. Окрім того, уряду вдалося добитись перенесення виплат по тілу кредита ще на чотири роки.

"Ми списали 4 мільярда доларів США та перенесли виплати по кредитах, які не ми брали, але нам треба було вирішувати, на чотири роки. Це дає можливість для України далі формувати подушку економічної стійкості і залучати нові інвестиції до держави", - наголосив Яценюк.

Окрім того, за словами прем’єра, уряд протягом дев’яти місяців багато зробив в стабілізації фінансово-економічного сектору.

"Таким чином, мінімальна заробітна платня, яка сьогодні в країні становить 1218 гривень, з 1 вересня цього року становитиме 1378 гривень", - наголосив Яценюк.

Прес-служба КМОППОіНУ

11.листопада