ПРАЦЮЄМО НАД ЗАКОНОПРОЕКТОМ ЩОДО ПІДВИЩЕННЯ СТАТУСУ ПЕДАГОГІЧНИХ, НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ. ЧЕКАЄМО ВАШИХ ПРОПОЗИЦІЙ ЗА АДРЕСОЮ org.kiev.profspilka@gmail.com ЧИ НА FACEBOOK https://www.facebook.com/osvityany/

Зарплата вчителів зросте залежно від категорії

2 вересня 2015,Публікації » Новини

Зарплата вчителів зросте залежно від категоріїЗ 1 вересня 2015 року всі соціальні стандарти зростуть у середньому на 13%. Про це на брифінгу в Будинку Уряду повідомив Міністр соціальної політики України Павло Розенко.

Глава Мінсоцполітики також відзначив, що окрім розміру мінімальної зарплати буде підвищена ставка першого тарифного розряду єдиної тарифної сітки.

"Це дуже важливий показник для працівників культури, освіти, медицини, соціальної сфери, спорту тощо. Одне лише підвищення мінімальної зарплати не дає повноцінного збільшення заробітних плат", - зауважив він.

Міністр пояснив, що з 2009 року перший тарифний розряд відірвали від мінімальної заробітної плати, внаслідок чого оплата праці низькокваліфікованих працівників бюджетної сфери зростала більшими темпами, ніж оплата праці висококваліфікованих працівників.

"Уряд зараз міняє філософію цього процесу, філософію підходів до оплати праці. Ми будемо стимулювати збільшення заробітних плат висококваліфікованим працівникам", - наголосив Павло Розенко.

За його словами, це означає, що більш кваліфіковані працівники бюджетної сфери отримають збільшення зарплати на 18%.

"Так, наприклад, заробітна плата вчителів у залежності від категорії зросте від 470 до 605 гривень", - зазначив Розенко.

ДИТЯЧИЙ ВІДПОЧИНОК 2018

28.лютого