3 вересня 2015,Публікації » Новини

У зв’язку із аномальною спекою та задимленістю столичним школам рекомендують призупинити навчально-виховний процесСтолична влада рекомендувала школам призупинити навчально-виховний процес у зв’язку із аномальною спекою та задимленістю у місті.

Про це повідомили в прес-службі КМДА.

"У зв’язку з розповсюдженням на території Києва продуктів горіння пожеж, що виникли у 30-кілометровій зоні в Київській області, а також через високу температуру повітря, комісією з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій при КМДА було прийнято рішення рекомендувати призупинити навчальний процес у столичних школах.

Зокрема, сьогодні, 3 вересня, у школах буде скорочено навчальний день. Завтра, 4 вересня, навчальний процес буде призупинено взагалі."

Рекомендації щодо захисту від задимлення, яке виникає під час лісових, торф’яних та техногенних пожеж

1. За можливістю, залишити на деякий час зону задимлення. Звести до мінімуму перебування на відкритому повітрі, особливо вранці, коли концентрація небезпечних речовин – найбільша. Не робити пробіжок та прогулянок.

2. Рекомендується вживати кисломолочні продукти, підсолену та лужну воду. Обмежте вживання солодкої газованої води.

3. Дуже важливо приймати полівітаміни (якщо немає протипоказань).

4. За посилення запаху гарі рекомендується одягати захисні маски. Особливо це стосується літніх людей, та тих, хто страждає на діабет, серцево-судинні захворювання, хронічні захворювання легень, алергію. У приміщеннях краще проводити вологе прибирання, як мінімум раз на день, а віконні та дверні отвори завішувати вологою тканиною (простирадлами, марлею).

5. Кілька разів на день приймайте душ.

6. Частіше промивайте ніс і горло розчином морської солі, фізіологічним розчином.

7. У їжі перевагу надавайте фруктам і овочам, іншим стравам, багатим на мінеральні речовини.

8. Не вживайте алкоголь. Не куріть. Це провокує розвиток гострих і хронічних захворювань дихальної системи.

9. Якщо у вас з’явилися задишка, кашель – зверніться до лікаря.

10. Якщо є хронічні захворювання – виконуйте вказівки вашого лікаря.

11. Користуйтеся приміщеннями, де є очищення повітря і працюють кондиціонери.

ДИТЯЧИЙ ВІДПОЧИНОК 2018