Київ - третій у світі за вартістю для бізнес-туристів

8 липня 2009,Публікації » Новини
Київ - третій у світі за вартістю для бізнес-туристів Видання The Economist опублікувало дослідження Economist Intelligece Unit ступеня привабливості міст світу для ділових подорожей. Список зі 132 міст очолили канадські міста Ванкувер і Торонто, на третьому місці розмістилася австралійська Аделаїда, далі слідує гавайська Гонолулу. ТОП-5 Замикають австралійський Перт і новозеландський Окленд.

Як зазначає The Economist, канадські і австралійські міста отримали такі високі місця завдяки інфраструктурним складовим, в той час як американські міста подобаються бізнес-туристам відносною дешевизною перебування.

Так, згідно з "показником денних витрат" (per diem rate), в таких містах, як Детройт, Сіетл, Маямі, бізнес-туристу на день вистачить суми в районі $ 400. День перебування в Сан-Франциско, Лос Анджелесі чи Вашингтоні обійдеться в $ 500-600.

Показово, що Київ, що виявився в рейтингу привабливості лише на 88 місці з 132 міст світу, займає 3 місце за вартістю перебування для бізнес-туриста.
Столиця України залишила далеко позаду такі міста, як Нью-Йорк, Лос-Анджелес, Москву, Париж і Лондон.

Так, згідно з "показником денних витрат" для нормальної життєдіяльності в діловій поїздці бізнесмен повинен розраховувати на $ 949 на день. Більше йому потрібно лише для перебування у Франкфурті ($ 1434) і в Барселоні ($ 990,27).

Рейтинг, повна назва якого "The Economist Intelligence Unit's Business Travel index", включає 140 міст в якості потенційних місць для бізнес-поїздок, проведення семінарів, конференцій та тренінгів. Методологія розрахунку включає такі показники як вартість перебування, стан інфраструктури, культурний рівень і стан охорони здоров'я.

В "показнику денних витрат" прийняті до уваги такі складові як вартість однієї ночі перебування в готелі, обід (дві страви), перекус, два 5-ти кілометрові проїзди в таксі, одна випивка в барі готелю і один примірник міжнародної щоденної газети.

Нагадаємо, що за підсумками опитування, проведеного британським онлайн-путівником TripAdvisor.com, Москва ввійшла в трійку найдорожчих міст Європи і міст з найбільш недружнім населенням з погляду туриста.

Про здійснення відеозйомки та аудіозаписів у навчальному закладі Особливості застосування до працівників дисциплінарних стягнень Щодо атестації педагогічних працівників ДНЗ, які працюють не за фахом Про зміну умов праці працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці Встановлення випробування працівникові Щодо проходження працівниками профілактичних медичних оглядів в приватних закладах охорони здоров’я Виплата пенсії особам, яким призначено пенсію відповідно до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” в період роботи Правові аспекти звільнення працівника за вчинення аморального вчинку