Дотримання прав людини праці – першочергове завдання профспілок

24 вересня 2015,Публікації » Новини

Дотримання прав людини праці – першочергове завдання профспілок22 вересня у відновленій актовій залі Будинку профспілок м. Києва під головуванням голови Київської Міськпрофради Валентина Мельника, відбулася нарада керівників членських організацій Міськпрофради. У нараді взяли участь Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий і заступник Голови ФПУ, керівник антикризового штабу профспілок Сергій Кондрюк та представники інших галузевих профспілок.

Відкриваючи зібрання голова Міськпрофради Валентин Мельник зазначив, що метою зустрічі є спільне обговорення проблем, які сьогодні стоять перед профспілками, профспілковим активом, трудовим людом та вироблення спільної тактики дій для вирішення важливих питань, які сьогодні є надзвичайно актуальними. Під час наради відбулася відверта та зацікавлена розмова про наболіле, про загрози та негативи, про потенціал профспілок і готовність боротися за права людини праці, а також формування конкретних кроків щодо захисту соціально-економічних прав найманих працівників.

Перед профактивом столиці виступив Голова ФПУ Григорій Осовий, який розповів про подальші дії профспілок з питань захисту соціально-економічних прав найманих працівників.

Заступник Голови ФПУ, керівник антикризового штабу профспілок Сергій Кондрюк, поінформував присутніх про загрози в соціально-трудовій сфері та подальші дії профспілок у захисті соціально-трудових і економічних прав й інтересів людини праці. Він охарактеризував соціально-економічну ситуацію в Україні, стан забезпечення конституційних, соціально-економічних і трудових прав членів профспілок, поінформував про своє бачення можливого ходу подій та сценаріїв подальшого осіннього наступу профспілок із метою соціального захисту законних прав та інтересів людини праці.

За підсумками зібрання спільною думкою присутніх стало те, що для профспілок настав час переходу до більш рішучих дій. Однією з таких дій повинна стати протестна акція, приурочена до Дня дій за гідну працю 7 жовтня 2015 року.

Дотримання прав людини праці – першочергове завдання профспілок

ДИТЯЧИЙ ВІДПОЧИНОК 2018