Уряд підвищив розміри стипендій для учнів і студентів

12 жовтня 2015,Публікації » Новини

Уряд підвищив розміри стипендій для учнів і студентівУряд з 1 вересня підвищив розміри учнівських і студентських стипендій. Відповідну постанову оприлюднено на Урядовому порталі.

Зокрема, документом встановлено, що розмір мінімальної звичайної академічної стипендії для учнів професійно-технічних навчальних закладів складатиме 311 гривень на місяць.

Студенти вищих навчальних закладів I - II рівня акредитації, які навчаються за освітньо-кваліфікаційним рівнем "молодший спеціаліст" або "бакалавр" отримуватимуть 622 гривні на місяць.

Рівень стипендій студентів вищих навчальних закладів III - IV рівня акредитації, які навчаються за освітньо-кваліфікаційним рівнем "бакалавр", "спеціаліст" або "магістр" становитиме 825 гривень на місяць.

Розмір соціальної стипендії для учнів професійно-технічних навчальних закладів з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також учнів, які в період навчання у віці від 18 до 23 років залишилися без батьків встановлений на рівні 961 гривні на місяць.

У свою чергу, соціальна стипендія студентів вищих навчальних закладів з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також студентів, які в період навчання у віці від 18 до 23 років залишилися без батьків складатиме 1989 гривень на місяць.

Також урядовою постановою визначені розміри стипендій Президента України, розміри стипендій Кабінету Міністрів України та розмір стипендії ім. Шевченка учням середніх загальноосвітніх навчальних закладів.

ДИТЯЧИЙ ВІДПОЧИНОК 2018