Київським школярам розкажуть, як боротися зі СНІДом

Київським школярам розкажуть, як боротися зі СНІДомУ столичних школах планують ввести нову дисципліну, яка розповідатиме про боротьбу зі СНІДом. Про це заявила перший заступник мера Ірена Кільчицька
у прес-службі КМДА.

Таке рішення пов`язане з тим, що 44% школярів Києва не знають, як захистися від інфікування ВІЛ/СНІД, а також про небезпеку інфікування в разі вживання наркотиків.

"У європейській системі освіти не існує проблеми щодо профілактики програм СНІДу серед учнів старших класів, у них дана тема вважається не позакласовою, а обов`язковим шкільним предметом. Ми повинні ввести в усі навчальні заклади Києва таку важливу дисципліну, як "профілактика боротьби зі СНІДом". Було б добре, якщо б її викладали класні керівники", - сказала Кільчицька.

За її словами, наразі вже впроваджено шкільну програму "Голосую за здоровий спосіб життя", яка передбачає взаємодію з медичними, науковими та правоохоронними працівниками.

Крім того, найближчим часом лідери учнівського самоврядування збираються започаткувати нову хвилю "Бути здоровим - модно!"

"Наразі вже створений відділ моніторингу, і в жовтні-листопаді поточного року буде проведено перше дослідження в загальноосвітніх навчальних закладах міста Києва щодо профілактики захворювання населення на ВІЛ-інфекцію", -зазначила Кільчицька.

Також для покращення надання медичної допомоги хворим на СНІД, було вирішено створити спеціалізоване відділення для ВІЛ-позитивних хворих на базі протитуберкульозного диспансеру №1.

17.листопада

З ДНЕМ СТУДЕНТА!