Про оплату праці освітян у законопроекті «Про освіту»

28 жовтня 2015,Публікації » Новини

Про оплату праці освітян у законопроекті «Про освіту»Міністерство освіти і науки України доопрацювало законопроект «Про освіту» та запропонувало до обговорення його нову редакцію. Київська міська організація Профспілки працівників освіти і науки України, здійснивши аналіз законопроекту, акцентує увагу на звуженні прав та гарантій освітян у проекті. Наприклад, як і в попередніх варіантах, в останній редакції не передбачено гарантії педагогічних, науково-педагогічних працівників щодо:

- встановлення середніх посадових окладів (ставок заробітної плати) науково-педагогічним працівникам вищих навчальних закладів третього та четвертого рівнів акредитації на рівні подвійної середньої заробітної плати працівників промисловості;

- встановлення середніх посадових окладів (ставок заробітної плати) педагогічним працівникам вищих  навчальних закладів першого та другого рівнів акредитації та інших навчальних закладів на рівні не нижчому від середньої заробітної плати працівників промисловості;- фіксованих розмірів надбавок за вислугу років залежно від стажу у розмірах: понад 3 роки – 10%, понад 10 років – 20%, понад 20 років – 30%тощо.

Своє бачення щодо системи оплати праці освітян висловила голова Комітету ВРУ з питань науки і освіти Лілія Гриневич в інтерв’ю на сайті інформаційного агентства «Аналітична служба новин».

Прес-служба КМОППОіНУ

2017 рік оголошено роком первинної профспілкової організації.

ІНІЦІАТИВИ ТА ПРОГРАМИ:

Програми доступного житла У жовтні в Україні стартує конкурс «Учитель року – 2014» З профспілкою дешевше! 2013 - «З профспілкою дешевше» Перспективи та можливі ризики програми «Доступне житло»