Семінар-навчання новообраних голів ППО

30 жовтня 2015,Публікації » Новини

Семінар-навчання новообраних голів ППОЗгідно з планом роботи Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України з 26 по 29 жовтня 2015 р. у приміщенні медіа-центру Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України відбулися семінари-навчання новообраних голів первинних профспілкових організацій закладів освіти м. Києва.

Майже 170 голів профкомів шкіл, дошкільних та позашкільних навчальних закладів отримали необхідну для їхньої повсякденної роботи інформацію.

Кожного дня перед учасниками семінару виступав голова КМОППОіНУ Олександр Яцунь, який знайомив активістів з актуальними питаннями сьогодення та викликами, що стають у зв’язку з цим перед профспілкою.

Головний спеціаліст з інформаційно-аналітичного забезпечення Олексій Михальченко та головний спеціаліст відділу організаційної роботи Олена Зоренко розказували у своїх виступах про інформаційно-роз’яснювальну роботу в колективах освітян щодо підписання електронних петицій Президенту України.

З презентацією "Щоденника голови первинної профспілкової організації", який видала в цьому році міська організація Профспілки, виступала завідувач відділу організаційної роботи Ірина Волинко. Вона ж ознайомила слухачів з деякими аспектами діловодства в первинній профспілковій організації.

З правовими основами діяльності профспілок познайомив голів ППО завідувач юридичного відділу Андрій Кузнецов.

І нарешті про законодавчі та практичні аспекти соціально-економічного захисту трудящих шляхом колективно-договірного регулювання соціально-трудових відносин розповіла юрисконсульт КМОППОіНУ Вікторія Соломінчук.

Під час семінару голови "первинок" мали можливість задати запитання з хвилюючих їх питань та отримати на них ґрунтовні відповіді.

Про здійснення відеозйомки та аудіозаписів у навчальному закладі Особливості застосування до працівників дисциплінарних стягнень Щодо атестації педагогічних працівників ДНЗ, які працюють не за фахом Про зміну умов праці працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці Встановлення випробування працівникові Щодо проходження працівниками профілактичних медичних оглядів в приватних закладах охорони здоров’я Виплата пенсії особам, яким призначено пенсію відповідно до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” в період роботи Правові аспекти звільнення працівника за вчинення аморального вчинку