Парламенту рекомендують прийняти зміни щодо ЗНО у другому читанні

Парламенту рекомендують прийняти зміни щодо ЗНО у другому читанні Комітет з питань науки і освіти ухвалив рішення рекомендувати Верховній Раді прийняти у другому читанні проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань запровадження зовнішнього незалежного оцінювання якості освіти і встановлення відповідальності за порушення порядку проведення зовнішнього незалежного оцінювання знань та використання його результатів, про це повідомляє прес-служба Комітету з питань науки і освіти.

До вищезазначеного законопроекту надійшло 58 поправок від народних депутатів України, по кожній з яких відбулось обговорення. Переважна більшість запропонованих поправок була підтримана Комітетом.

Зокрема, Голова Комітету Володимир Полохало вніс пропозицію щодо визначення поняття "сертифікат зовнішнього незалежного оцінювання" в Законі України "Про вищу освіту", згідно з яким це документ, який засвідчує результати проходження особою зовнішнього незалежного оцінювання, а також вніс поправку щодо терміну дії сертифікату. Крім того, в Законі України "Про вищу освіту", Голова Комітету запропонував передбачити право особи, що пройшла оцінювання, на ознайомлення з результатами перевірки своєї роботи та отримання її завіреної копії.