Бюджет Києва-2016: 20% муніципальна надбавка освітянам збережена

23 грудня 2015,Публікації » Новини

Бюджет Києва-2016: 20% муніципальна надбавка освітянам збереженаКиїврада ухвалила реалістичний і збалансований бюджет столиці на 2016-й рік. І сподіваємось, що Верховна Рада при прийнятті Держбюджету врахує інтереси киян і не чинитиме дискримінації стосовно столиці. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко, коментуючи ухвалення головного фінансового документу міста на наступний рік.

«Сьогодні Київрада ухвалила проект бюджету Києва на 2016 рік з доходами у 27 млрд грн та видатками – 25,6 млрд грн. У доволі складних економічних і політичних умовах ми ухвалили бюджет, в якому збережені соціальні стандарти для киян. Так, нам вдалося зберегти 20% муніципальних надбавок для столичних вчителів та медиків. Також ми, зокрема, передбачили кошти на забезпечення безкоштовного харчування для учнів 1-4 класів та пільгових категорій», – зазначив Віталій Кличко.

Київський міський голова додав, що столичний бюджет пройшов громадське обговорення і всі охочі кияни вносили свої пропозиції до основного фінансового документу столиці.

Мер підкреслив, що столичні депутати виконали свій обов’язок перед киянами щодо формування основного фінансового документу міста.  І тепер головне завдання – щоб народні депутати відповідально поставилися до голосування за Державний бюджет і ухвалили його з урахуванням інтересів Києва – без фінансової дискримінації столиці та киян.

«На жаль, бюджет столиці залишається занадто залежним від Державного бюджету. Потрібно не тільки говорити про децентралізацію влади і бюджету, а й відповідно діяти. Ми не просимо грошей, ми хочемо, щоб у нас не забирали наші кошти, щоб кияни розпоряджалися заробленими грошима, щоб Київ розвивався, щоб будувалися дороги, нові школи і дитсадки, ремонтувалися будинки і наше місто було по-справжньому сучасним, комфортним і європейським», – наголосив Віталій Кличко.

За матеріалами КМДА

ОПИТУВАННЯ СПІЛЧАН