Перенесення робочих днів у 2016 році

28 грудня 2015,Публікації » Новини

Для раціонального використання робочого часу, а також створення більш сприятливих умов для святкування у 2016 році 7 січня - Різдва Христового, 8 березня – Міжнародного жіночого дня та 28 червня – Дня Конституції України Кабінет Міністрів України прийняв розпорядження від 11 листопада 2015 р. № 1155-р "Про перенесення робочих днів у 2016 році" яким рекомендовано роботодавцям перенести для працівників підприємств, установ і організацій, яким встановлено п'ятиденний робочий тиждень з двома вихідними днями в суботу і неділю робочі дні:

- з п’ятниці 8 січня — на суботу 16 січня;

- понеділка 7 березня — на суботу 12 березня;

- понеділка 27 червня — на суботу 2 липня.

За таких умов, враховуючи святкові дні 1 січня (Новий рік) та 7 січня (Різдво Христове) робота не проводитиметься з п'ятниці 1 січня по неділю 3 січня та з четверга 7 січня по неділю 10 січня.

Це розпорядження має рекомендаційний характер, тому всі питання щодо перенесення робочих днів повинні вирішуватись керівниками підприємств, установ і організацій спільно з головами первинних профспілкових організацій шляхом видання наказу чи іншого розпорядчого документу. Керівник спільно з профспілковим комітетом можуть ухвалити рішення не переносити робочі дні і працювати за встановленим режимом.

Ухвалене рішення про перенесення робочих днів змінює графік роботи та норму тривалості робочого часу в місяцях, в яких запроваджено таке перенесення. В зв'язку з цим всі дії щодо надання відпусток, виходу на роботу та оплати листків непрацездатності мають проводитись на підставі розпорядчого документа щодо перенесення робочих днів, тобто за фактичним графіком роботи. Якщо було вирішено встановити вихідні дні 8 січня, 7 березня та 27 червня 2016 року, а 16 січня, 12 березня та 2 липня – робочими, то працівники, які перебували у вихідні дні у відпустках, повинні працювати відповідно до встановленого графіку робочого часу, тобто 16 січня, 12 березня та 2 липня для них будуть робочими.

На підставі розпорядчого документу про перенесення робочих днів у табелі обліку використання робочого часу дні 8 січня, 7 березня та 27 червня 2016 року мають відмічатись, як вихідні, а суботи 16 січня, 12 березня та 2 липня як робочі.

Юридичний відділ КМОППОіНУ

ОПИТУВАННЯ СПІЛЧАН

Про здійснення відеозйомки та аудіозаписів у навчальному закладі Особливості застосування до працівників дисциплінарних стягнень Щодо атестації педагогічних працівників ДНЗ, які працюють не за фахом Про зміну умов праці працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці Встановлення випробування працівникові Щодо проходження працівниками профілактичних медичних оглядів в приватних закладах охорони здоров’я Виплата пенсії особам, яким призначено пенсію відповідно до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” в період роботи Правові аспекти звільнення працівника за вчинення аморального вчинку