МОН України прогнозує скорочення кількості вищих навчальних закладів на 33%

20 липня 2009,Публікації » Новини
МОН України прогнозує скорочення кількості вищих навчальних закладів на 33%Міністерство освіти і науки України прогнозує скорочення кількості вищих навчальних закладів на 33% до 2013 року. Про це заявив на прес-конференції заступник міністра освіти і науки Тарас Фініков.

За його словами, кількість ВНЗ буде скорочуватися шляхом природного відбору, а саме, у результаті зникнення ВНЗ з невеликою кількістю студентів і різних філій. Крім того, скорочення буде відбуватися і за рахунок укрупнення й об'єднання ВНЗ з подальшим утворенням в них більш широкого спектру навчальних спеціальностей.

При цьому, на думку заступника міністра, даний процес буде проходити не стихійно, під впливом ринку, а в рамках оптимізації всієї системи вищої освіти.

Сьогодні в Україні налічується близько 900 ВНЗ усіх рівнів акредитації і форм власності.

ОГОЛОШЕННЯ

ХІІІ звітно-виборна конференція КМОППОіНУ

ХІІІ звітно-виборна конференція КМОППОіНУ 13 березня 2020 року відбудеться ХІІІ звітно-виборна конференція Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України   ПОРЯДОК ДЕННИЙ Звіт про роботу ради Київської міської організації Профспілки працівників освіти і ...

29.січня