Учасники тестування подали майже шість тисяч апеляцій

22 липня 2009,Публікації » Новини
Учасники тестування подали майже шість тисяч апеляційЦього року учасники зовнішнього незалежного оцінювання подали 5 834 апеляційні заяви щодо результатів чи процедури тестування, що складає 0,5 % від загальної кількості виконаних тестів

Це вдвічі більше в порівнянні з 2008 роком, коли було подано 2 тисячі 820 заяв. 15 липня Український центр оцінювання якості освіти припинив приймати апеляційні заяви, а всі, що надійшли до цього числа, будуть розглянуті до 24 липня. Про це повідомляє Інформаційний центр незалежного оцінювання.

В Українському центрі оцінювання якості освіти (УЦОЯО) вже відбулося 11 засідань Апеляційної комісії, на яких розглянуто 3 880 заяв. Усі засідання цієї комісії відбуваються відкрито, адже їх можуть відвідати зареєстровані громадські спостерігачі. А на інтернет-сайті УЦОЯО можна ознайомитись зі списками осіб, апеляційні заяви яких будуть розглянуті на черговому засіданні.

За рішенням Апеляційної комісії результати тестувань, що оспорювалися у 3 472 (89,5%) заяв залишено без змін. У 270 випадках після уточнення інформації щодо варіантів тестових зошитів встановлено нові результати. Задоволені апеляції щодо підвищення балів у сертифікатах у 138 випадках. Минулого року таких апеляцій було всього 12.

Найбільше учасниками зовнішнього оцінювання 2009 року оспорювалися результати тестування з української мови та літератури - 2 559 апеляцій, математики - 1 010 та англійської мови - 864. Найменше незгоди викликали результати з французької (17) та іспанської (1) мов.

Нагадаємо, що цьогорічна сесія зовнішнього незалежного оцінювання тривала в період з 6 травня по 5 червня, охоплювала собою 8 навчальних предметів. У ній взяли участь більше 430 тис. осіб, кожен з яких мав змогу пройти тестування з 2-5 предметів. Учасниками ЗНО-2009 було складено понад 1 млн. 100 тисяч тестів.

11.листопада

ІВ "Єдність" №7 2019р.