У Києві затверджено міську цільову програму «Освіта Києва. 2016-2018рр.»

4 березня 2016,Публікації » Новини

У Києві затверджено міську цільову програму «Освіта Києва. 2016-2018рр.»Освітня галузь столиці протягом 2016-2018 років розвиватиметься згідно з міською цільовою програмою «Освіта Києва. 2016-2018рр.». За відповідний документ 3 березня, проголосували 94 депутати Київської міської ради.

Згідно з програмою, загальний обсяг фінансування освіти на три роки становить 26,2 млрд грн, з них із міського бюджету – 20,1 млрд грн, а решта – 6,1 млрд грн – інші джерела фінансування.

Ухвалений документ передбачає розвиток освіти Києва у сфері дошкільної, загальної середньої, позашкільної, професійно-технічної, вищої, інклюзивної та спеціальної освіти.

Серед інновацій програми:

• впровадження системи грантів Київського міського голови у чотирьох напрямах: «Здорова дитина», «Чуйне серце»,  система роботи з дітьми з особливими потребами», «Заклад з ідеєю», «Перспектива освіти» тощо;
  • створення єдиного інформаційно-освітнього простору навчальних закладів комунальної форми власності;
  • встановлення «тривожної кнопки» в усіх дошкільних навчальних закладах міста;
  • розвиток інклюзивної системи освіти;
  • відновлення спортивних залів у комунальних школах, оновлення спортивного обладнання та матеріально-технічної бази;
  • підключення персоналу дошкільних навчальних закладів до системи «Електронний дитсадок» тощо.

За матеріалами Департаменту освіти і науки, молоді та спорту (КМДА)