ПРАЦЮЄМО НАД ЗАКОНОПРОЕКТОМ ЩОДО ПІДВИЩЕННЯ СТАТУСУ ПЕДАГОГІЧНИХ, НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ. ЧЕКАЄМО ВАШИХ ПРОПОЗИЦІЙ ЗА АДРЕСОЮ org.kiev.profspilka@gmail.com ЧИ НА FACEBOOK https://www.facebook.com/osvityany

Профспілкова позиція: STOP АНТИСОЦІАЛЬНИМ НАМІРАМ УРЯДУ!

1 квітня 2016,Публікації » Новини

Профспілкова позиція: STOP АНТИСОЦІАЛЬНИМ НАМІРАМ УРЯДУ!Владою заплановано скоротити щонайменше 10% непедагогічних працівників шкіл. Це означає, що права на працю можуть бути позбавлені більше 2 тисяч працівників навчальних закладів (і це лише по Києву). Зокрема, йдеться про скорочення прибиральниць, сторожів, комірників, кухарів та інших непедагогічних працівників шкіл.

Наслідком скорочення стане зростання напруги у трудових колективах, поповнення працівниками освіти лав безробітних, інтенсифікації праці тих освітян, які залишаться працювати.

Пропоноване скорочення не враховує реальну потребу загальноосвітніх навчальних закладів у кадровому забезпеченні. Згідно з Типовими штатними нормативами загальноосвітніх навчальних закладів формування штатів шкіл передбачається з урахуванням контингенту учнів, кількості класів, режиму роботи, площ та санітарного стану приміщень, будівель і споруд. А тому і зміна кількості працівників має відбуватися саме при зміні вищевказаних параметрів.

Міністерство освіти і науки України пропонує зменшити кількість студентів, які одержуватимуть стипендії. На сьогодні академічні стипендії виплачуються не менш як двом третинам студентів кожного курсу за кожною спеціальністю, без урахування осіб, які отримують соціальні стипендії. За пропозиціями Міністерства освіти і науки України стипендію одержуватимуть лише 15-20% студентів.

Окрім того, сьогодні до проведення першого семестрового контролю академічна стипендія у мінімальному розмірі призначається всім студентам, зарахованим до ВНЗ на перший курс навчання. Згідно з запропонованими змінами студентам першого семестру першого року навчання академічні стипендії не призначаються (окрім студентів першого семестру першого року навчання, які здобувають ступінь магістра (на підставі рейтингу успішності на попередньому рівні освіти).

Реалізація драконівських мір призведе до масових акцій протесту!

Прес-служба КМОППОіНУ

ДИТЯЧИЙ ВІДПОЧИНОК 2018