Київська прокуратура перевірила дитячі табори

30 липня 2009,Публікації » Новини
Київська прокуратура перевірила дитячі табори Під час літніх канікул прокуратурою столиці спільно з пожежниками, фахівцями санітарно-епідеміологічної служби та Державного комітету з промислової безпеки й охорони праці перевірено дотримання вимог чинного законодавства щодо оздоровлення і відпочинку дітей, недопущення порушення прав та інтересів маленьких громадян України.

Перевірка охопила 12 таборів із денним перебуванням на базі загальноосвітніх навчальних закладів та 11 дитячих оздоровчих таборів, розташованих у Києві та області. З'ясувалося, що статутними положеннями усіх перевірених таборів вік дітей, які мають право на перебування в них, обмежено 14-15 роками. Втім у Законі України "Про оздоровлення та відпочинок дітей" чітко вказано, що приймати до зазначених закладів потрібно дітей віком від 7 до 18 років.

Крім того, санітарно-технічний стан окремих оздоровчих закладів незадовільний. У них не створено умов для дотримання особистої гігієни - відсутнє гаряче водопостачання.

Також виявлено порушення в організації харчування. В раціоні допускається використання рибних консервів, піци тощо - продуктів, які спільним наказом Міносвіти та МОЗ заборонені для вживання дітьми в організованих колективах. Продукти зберігаються з порушеннями санітарних норм.

За результатами перевірки столична прокуратура внесла директорам дитячих закладів 12 документів реагування - із вимогою усунути допущені порушення. До дисциплінарної відповідальності притягнуто 4 особи.

Впродовж перших літніх місяців у Києві оздоровлено майже 50 тис. дітей, із них більше 15 тис. належать до пільгових категорій.

ОГОЛОШЕННЯ

ХІІІ звітно-виборна конференція КМОППОіНУ

ХІІІ звітно-виборна конференція КМОППОіНУ 13 березня 2020 року відбудеться ХІІІ звітно-виборна конференція Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України   ПОРЯДОК ДЕННИЙ Звіт про роботу ради Київської міської організації Профспілки працівників освіти і ...

29.січня