Програма діяльності нового Уряду

20 квітня 2016,Публікації » Новини

Програма діяльності нового УрядуУряд підготував Програму діяльності Кабінету Міністрів України, відповідно до положень якої зосереджуватиметься діяльність міністерств, в тому числі і в освіті.

Так, в уряді обіцяють спрямувати свою діяльність на забезпечення доступності дошкільної освіти, розвиток ринку дошкільних навчальних закладів усіх форм власності шляхом спрощення дозвільних процедур та нормативів, надання їм підтримки з бюджетів різних рівнів.

Також заплановано підвищувати якість середньої освіти  за рахунок створення ефективної системи освітніх округів, запровадження стимулюючих виплат для вчителів, розширення автономії шкіл з метою реалізації проектів державно-приватного партнерства, залучення інвестицій та розширення переліку освітніх послуг, оновлення освітніх стандартів з метою формування в учнів необхідних для життя компетентностей.

Програма діяльності уряду в освітній сфері також передбачає сприяння розвитку загальноосвітніх навчальних закладівусіх форм власності, у тому числі шляхом надання державної фінансової підтримки.

Планується стимулювання оновлення інфраструктури закладів освіти та культури, позашкільного навчання та спорту, зокрема, шляхом утворення об’єднаних центрів розвитку дитини та їх фінансування в рамках освітньої субвенції або з місцевих бюджетів.

Прес-служба КМОППОіНУ

2017 рік оголошено роком первинної профспілкової організації.

ІНІЦІАТИВИ ТА ПРОГРАМИ:

Програми доступного житла У жовтні в Україні стартує конкурс «Учитель року – 2014» З профспілкою дешевше! 2013 - «З профспілкою дешевше» Перспективи та можливі ризики програми «Доступне житло»