Уряд має час до 01.11.17р. виправити ситуацію

Програма діяльності нового Уряду

20 квітня 2016,Публікації » Новини

Програма діяльності нового УрядуУряд підготував Програму діяльності Кабінету Міністрів України, відповідно до положень якої зосереджуватиметься діяльність міністерств, в тому числі і в освіті.

Так, в уряді обіцяють спрямувати свою діяльність на забезпечення доступності дошкільної освіти, розвиток ринку дошкільних навчальних закладів усіх форм власності шляхом спрощення дозвільних процедур та нормативів, надання їм підтримки з бюджетів різних рівнів.

Також заплановано підвищувати якість середньої освіти  за рахунок створення ефективної системи освітніх округів, запровадження стимулюючих виплат для вчителів, розширення автономії шкіл з метою реалізації проектів державно-приватного партнерства, залучення інвестицій та розширення переліку освітніх послуг, оновлення освітніх стандартів з метою формування в учнів необхідних для життя компетентностей.

Програма діяльності уряду в освітній сфері також передбачає сприяння розвитку загальноосвітніх навчальних закладівусіх форм власності, у тому числі шляхом надання державної фінансової підтримки.

Планується стимулювання оновлення інфраструктури закладів освіти та культури, позашкільного навчання та спорту, зокрема, шляхом утворення об’єднаних центрів розвитку дитини та їх фінансування в рамках освітньої субвенції або з місцевих бюджетів.

Прес-служба КМОППОіНУ

Щодо атестації педагогічних працівників ДНЗ, які працюють не за фахом Про зміну умов праці працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці Встановлення випробування працівникові Про здійснення відеозйомки та аудіозаписів у навчальному закладі Щодо проходження працівниками профілактичних медичних оглядів в приватних закладах охорони здоров’я Виплата пенсії особам, яким призначено пенсію відповідно до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” в період роботи Правові аспекти звільнення працівника за вчинення аморального вчинку Особливості застосування до працівників дисциплінарних стягнень