У Софії Київській заграють на карильйоні

30 липня 2009,Публікації » Новини
У Софії Київській заграють на карильйоні Концертні програми на єдиному в Україні пересувному концертному карильйоні проходитимуть у дворі Київського Софійського собору щочетверга починаючи з 30 липня 2009 року, повідомляє сайт національного заповідника «Софія Київська». Починатиметься програма о 19:00, триватиме півтори години. Квиток коштує 100 грн.

У концертних програмах у виконанні Ірини Рябчун звучатимуть твори відомих композиторів світу: Л.Бетховена, Е.Грига, П. Чайковського, Д. Бортнянського, М.Леонтовича, Г.Майбороди, М.Лисенка, Г.Генделя та інших.

Карильйон - музичний інструмент, що складається щонайменше з 23-х бронзових дзвонів, налаштованих за хроматичним рядом (тональним звучанням). Карильйон встановлений у Софійському соборі нараховує 50 бронзових дзвонів - 4 повні октави. Найменший з дзвонів має вагу 4 кг, найбільший - 280 кг. Карильйонні дзвони були відлиті у Нідерландах на королівському дзвоноплавильному заводі.

11.листопада

ІВ "Єдність" №7 2019р.