Про працю неповнолітніх на профспілковому уроці у школі № 98

29 квітня 2016,Публікації » Новини

Про працю неповнолітніх на профспілковому уроці у школі № 9828 квітня 2016 року Мартиненко Олена Наумівна вчитель історії та правознавства Київської спеціалізованої школи № 98 з поглибленим вивченням англійської мови Дніпровського району провела профспілковий урок для учнів 10-Б класу.

На профспілковому уроці були присутні директор навчального закладу Литвин Любов Петрівна, голова Дніпровської районної організації Профспілки Нікандренко Галина Захарівна та головний спеціаліст  з соціально-економічних питань Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України Мороз Світлана Олександрівна. Тема уроку: «Право на працю. Трудові права неповнолітніх».

Мета профспілкового уроку – ознайомити учнів з нормативно-правовими актами, які регулюють питання праці неповнолітніх.

Урок пройшов цікаво і пізнавально. Олена Наумівна при підготовці до уроку використаларізні підходи щодо методівподачі інформації. Цікавим для сприйняття було представлення змістовного матеріалу на інтерактивній дошці статистичних даних з Держкомстату про працю неповнолітніх та стану проблем праці дітей в Україні. Учитель ознайомив старшокласників з принципами діяльності профспілки, її ролі і функцій у здійсненні соціально-економічного захисту людини праці. Протягом уроку учні були активні, давали правильні відповіді на запитання, підготовлені заздалегідь вчителем щодо трудових прав неповнолітніх. У ході уроку старшокласники поновили свої знання про трудове законодавство та дізналися багато корисного.Визначили, що Профспілка – це надійний гарант їхнього соціального захисту.

На останок перед учнями виступила голова Дніпровської районної організації Профспілки Нікандренко Галина Захарівна, яка зазначила, що молодій людині, яка навчається у школі і лише частково обізнана з реаліями сьогодення, вкрай необхідно підготуватися до дорослого трудового життя, дізнатися краще про свої права та навчитися ними користуватися.

Прес-служба КМОППОіНУ