Київські екологи продовжили на 100 років життя каштану Петра Могили

31 липня 2009,Публікації » Новини
Київські екологи продовжили на 100 років життя каштану Петра Могили Київські екологи лікували найбільший у Києві каштан, що у Китаєвській пустині. Це унікальне дерево, яке, за легендою, 300 років тому посадив митрополит Петро Могила вважають найбільшим і найстарішим каштаном у Києві, і навіть в Україні.

«Заввишки 25 м, стовбур в обхваті 4,15 м...Дерево потребувало лікування, оскільки землю під ним витоптали численні паломники, у стовбурі утворилося кілька невеликих дупел, а три величезні гілки, кожна вагою понад 1 тонну, загрожують розірвати стовбур на кілька частин. Ці гілки ми зв’язали спеціальним надміцним альпіністським шнуром – тепер щонайменше на 100 років гарантуємо подовження життя велетня. Оголене коріння каштана присипали привезеним родючим грунтом, запломбували дупла», - повідомив газеті директор Київського-еколого-культурного центру Володимира Борейка.

На лікування каштана Петра Могили витрачено близько 3 тис. грн. За словами Борейка, це вже 33 дерево, яке лікує Київський еколого-культурний центр. На черзі – лікування дуба Грюневальда, що вже понад 1000 років росте на території нинішнього пансіонату «Жовтень».