До Дня науки вперше проведено церемонію вручення премії Scopus Awards Ukraine

23 травня 2016,Публікації » Новини

До Дня науки вперше проведено церемонію вручення премії Scopus Awards Ukraine20 травня цього року в рамках святкування Дня науки в Україні вперше було проведено церемонію вручення премії Scopus Awards Ukraine, започатковану компанією Ельзевір та Міністерством освіти і науки України.

Премія Scopus Awards – глобальна ініціатива компанії Ельзевір, спрямована на заохочення вчених за активну діяльність та популяризацію науки, - йдеться в повідомленні у Facebook директора департаменту науково-технічної діяльності МОН Дмитра Чеберкуса.

Переможців було визначено у номінаціях у 5-ти номінаціях:

1. Найкраща наукова установа - Київський національний університет імені Тараса Шевченка.

2. Найкращий журнал - "Експериментальна онкологія".

3. Найкращий колектив вчених, який досяг значних наукових результатів без західних колаборацій - Дмитро Говорун та Ольга Броварець.

4. Найкращі вченні без обмеження у віці - Леонід Левчук, Володимир Лущак, Борис Мінаєв.

5. Найкращі молоді вчені - Ганна Морозовська, Юрій Ушенко, Павло Михайлюк.

Внесок вчених та наукових організацій у світову науку оцінювався за даними найбільшої бази цитувань рецензованої наукової літератури Scopus.

Церемонія вручення премії Scopus Awards Ukraine зібрала на одній площадці провідних українських науковців, керівництво провідних наукових установ держави та ТОП-представників держави, відповідальних за політику держави у сфері науки та інновацій.

Премію Scopus Awards Ukraine вручив старший віце-президент компанії Ельзевір з урядових питань Мішель Колман.

Нагадаємо, премію Scopus Awards Ukraine було започатковано Міністерством разом з компанією Elsevier, постачальником наукових, технічних і медичних інформаційних продуктів і послуг, зокрема, відомого продукту Scopus. 21 березня 2016 року Міністр освіти і науки України Сергій Квіт і голова правління компанії "Elsevier B.V." (Королівство Нідерландів) Йонг Сук Чі підписали Меморандум про взаєморозуміння між Міністерством і компанією "Ельсевір".

За матеріалами "Вища освіта"