Уряд має час до 01.11.17р. виправити ситуацію

Визначено структуру 2016-2017 навчального року

22 червня 2016,Публікації » Новини

Визначено структуру 2016-2017 навчального рокуМіністром освіти і науки України підписано лист, яким визначено структуру нового навчального року.

Документом, зокрема, передбачено, що структуру навчального року та строки проведення канікул у новому навчальному році встановлюватимуть загальноосвітні навчальні заклади за погодженням з відповідними органами управління освітою.

При цьому навчальний рік у загальноосвітніх навчальних закладах незалежно від підпорядкування, типів і форм власності має розпочатись у День знань – 1 вересня і закінчитись не пізніше 1 липня наступного року.

Також передбачено, що тривалість канікул протягом навчального року не може бути меншою 30 календарних днів без врахування днів, коли діти припиняли навчання з незалежних від них причин (карантин, температурний режим тощо).

У межах часу, передбаченого робочим навчальним планом, школами має бути встановлена тривалість навчального тижня на весь навчальний рік. У випадку встановлення 5-денного навчального тижня відпрацювання уроків по суботах (з метою надолуження навчального матеріалу, чи продовження канікул та скорочення опалювального сезону) не допускається, оскільки це призведе до перевищення тижневого гранично допустимого навантаження на учнів.

Відповідно до Положення про державну підсумкову атестацію учнів учні 4, 9 та 11 класів складатимуть державну підсумкову атестацію.

Перелік предметів для державної підсумкової атестації, форму та терміни її проведення буде затверджено додатково.

Щодо атестації педагогічних працівників ДНЗ, які працюють не за фахом Про зміну умов праці працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці Встановлення випробування працівникові Про здійснення відеозйомки та аудіозаписів у навчальному закладі Щодо проходження працівниками профілактичних медичних оглядів в приватних закладах охорони здоров’я Виплата пенсії особам, яким призначено пенсію відповідно до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” в період роботи Правові аспекти звільнення працівника за вчинення аморального вчинку Особливості застосування до працівників дисциплінарних стягнень