Бюджетна політика 2017 року: основні задачі на розгляді Парламенту

20 липня 2016,Публікації » Новини

Бюджетна політика 2017 року: основні задачі на розгляді ПарламентуНа розгляді Верховної Ради України знаходиться проект Основних напрямів бюджетної політики на 2017 рік(реєстр. №4971 від 13.07.2016http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=59706), схвалений Урядом 24 червня ц.р.

В означеному проекті враховано окремі профспілкові пропозиції. Так, зокрема, в проекті документу містяться завдання щодо недопущення виникнення простроченої заборгованості з виплати заробітної плати працівникам бюджетної сфери; реалізації норм Закону України «Про державну службу» в частині оплати праці державних службовців.

Проте, всупереч неодноразовим зверненням до Кабінету Міністрів України принципові профспілкові пропозиції до зазначеного проекту залишились неврахованими Урядом, зокрема:

-встановлення економічно обґрунтованого розмірупрожиткового мінімуму– на рівні не менше фактичного прожиткового мінімуму; для працездатних осіб – з урахуванням податку на доходи фізичних осіб та військового збору (на базі актуалізованих наборів продуктів харчування, непродовольчих товарів та послуг);

-встановлення розмірумінімальної заробітної платина рівні не нижче фактичного розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб з урахуванням податків, обов’язкових зборів та внесків;

-встановлення розмірупосадового окладу (тарифної ставки) працівника Iтарифного розряду, який використовується для формування посадових окладів (тарифних ставок) працівників усіх тарифних розрядів «Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери» (додаток 1 до Постанови Кабінету Міністрів України від 30 серпня 2002 року № 1298), на рівні, що перевищує розмір мінімальної заробітної плати.

Федерацією профспілок України вже направлено відповідні пропозиції до Комітету Верховної Ради України з питань бюджету та Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення.

Особливості застосування до працівників дисциплінарних стягнень Щодо атестації педагогічних працівників ДНЗ, які працюють не за фахом Про зміну умов праці працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці Встановлення випробування працівникові Про здійснення відеозйомки та аудіозаписів у навчальному закладі Щодо проходження працівниками профілактичних медичних оглядів в приватних закладах охорони здоров’я Виплата пенсії особам, яким призначено пенсію відповідно до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” в період роботи Правові аспекти звільнення працівника за вчинення аморального вчинку