У ВРУ зареєстровано два законопроекти щодо мінімальних гарантій в оплаті праці

22 липня 2016,Публікації » Новини

У ВРУ зареєстровано два законопроекти щодо мінімальних гарантій в оплаті праціІнформуємо про внесення на розгляд Верховної Ради України двох законопроектів, розроблених на основі профспілкового проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо порядку встановлення мінімальних гарантій в оплаті праці», схваленого Президією ФПУ 08.06.2016 та направленого всім парламентським фракціям.

Так, 06 липня 2016 року після профспілкової акції протесту народним депутатом України Вілкулом О.Ю.за № 4900 зареєстровано у Верховній Раді України проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо збільшення мінімальної заробітної плати на рівень, який відповідає фактичному прожитковому мінімуму для працездатних осіб» (http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=59552 ), а13 липня 2016 року народними депутатами України Капліним С.М. та Сугоняком О.Л. внесений до парламенту за реєстр. № 4900-1 проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо порядку встановлення мінімальних гарантій в оплаті праці» (http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=59708 ).

Зазначеними законопроектами передбачається, зокрема підвищення розміру мінімальної заробітної плати до рівня фактичного розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, запровадження галузевих підвищувальних коефіцієнтів до заробітної плати в небюджетній сфері та ін.

Прийняття законопроектів сприятиме реалізації державної політики щодо підтримання платоспроможності українського працівника в умовах зростання цін і тарифів та забезпеченню конституційного права громадян на достатній рівень життя для себе та своєї сім’ї.

За матеріалами ФПУ

ОГОЛОШЕННЯ

ХІІІ звітно-виборна конференція КМОППОіНУ

ХІІІ звітно-виборна конференція КМОППОіНУ 13 березня 2020 року відбудеться ХІІІ звітно-виборна конференція Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України   ПОРЯДОК ДЕННИЙ Звіт про роботу ради Київської міської організації Профспілки працівників освіти і ...