3 серпня 2016,Публікації » Новини

Працівникам бюджетної сфери критично не вистачає коштів на заробітні плати у 2016 роціФедерація профспілок України та всеукраїнські профспілки працівників освіти і науки, охорони здоров’я, культури, соціальної сфери, державних установ спрямували спільний лист до Кабінету міністрів України з приводу проблем з фінансуванням оплати праці працівникам бюджетних галузей.

Так, у листі вказано, що за інформацією з місць, що надходить до галузевих профспілок, критично недостатньо коштів на оплату праці працівникам бюджетної сфери до кінця 2016 року.

Зокрема, щодо освітньої галузі, то дефіцит обсягів освітньої субвенції для фінансового забезпечення шкіл, шкільних відділень НВК, дитячих будинків до кінця цього року складає 3,7 млрд гривеньДефіцит видатків на фінансування з місцевих бюджетів – 3,5% млрд гривень. Для фінансування ПТНЗ потрібно ще 1,26 млрд гривень.

Профспілки наполягають на підготовці та внесенні змін до Державного бюджету України на 2016 рік щодо виділення необхідних коштів та до фінансування бюджетних галузей.

ДИТЯЧИЙ ВІДПОЧИНОК 2018