МОНУ підбито попередні підсумки вступної кампанії 2016 року

10 серпня 2016,Новини, Вища освіта

МОНУ підбито попередні підсумки вступної кампанії 2016 рокуПісля підбиття попередніх підсумків вступної кампанії 2016 року до трійки спеціальностей з найбільшим обсягом бюджетних місць увійшли спеціальності 014 “Середня освіта” – 13 тис. 307 місць, 223 “Медсестринство” – 8 тис. 810 місць,  та 141 “Електроенергетика, електротехніка та електромеханік” – 7 тис. 407 місць.

При визначенні ТОП-10 спеціальностей з найбільшим обсягом бюджетних місць враховувалася загальна кількість зарахованих на бюджетні місця за усіма рівнями та ступенями освіти (бакалавр, магістр, спеціаліст та молодший спеціаліст), а також бюджетні місця як державних, так і комунальних ВНЗ.

“Спеціальність 014 “Середня освіта” дійсно набрала найбільшу кількість бюджетників. Потрібно розуміти, що за цією спеціальністю навчаються майбутні вчителі для середньої школи – це і вчителі географії, і вчителі історії, і вчителі біології, тобто спеціальність одна, але дуже широка”, – зазначив директор департаменту вищої освіти Міністерства освіти і науки України Олег Шаров.

Четверте та п’яте місце в рейтингу посідають 192 “Будівництво та цивільна інженерія” та 072 “Фінанси, банківська справа та страхування” – 7 тис. 267 та 6 тис. 450 місць відповідно.

Спеціальність 081 “Право” знаходиться  лише на сьомій сходинці – 5тис. 983 місця. На шостому місці “Право” випереджає спеціальність 133 “Галузеве машинобудування” – 6тис. 050 місць.

“У цьому році запроваджено адресне розміщення державного замовлення. За його результатами надано рекомендації для зарахування на бюджет, у тому числі на всі місця з природничих та технічних спеціальностей. Наразі бажаючі подали оригінали своїх документів, а в іншому разі рекомендовані на бюджет втратили отриману можливість. При цьому ми бачимо, що технічні спеціальності  утримали у себе бюджетників й там навчатиметься достатня кількість дітей”, – наголосив Олег Шаров.

Восьме та дев’яте місця займають 071 “Облік і оподаткування” – 5 тис. 908 місць   та 013 “Початкова освіта” – 5 тис. 287 місць.

Закриває десятку  спеціальність 122 “Комп’ютерні науки та інформаційні технології”, на ній в цьому році навчатимуться 4 тис. 985 студентів-бюджетників.