Президент заявив, що не дозволить скасувати стипендії

7 вересня 2016,Публікації » Новини

Президент заявив, що не дозволить скасувати стипендіїПрезидент заявляє, що не підпише Закон «Про державний бюджет», якщо у ньому буде передбачено скасування студентських стипендій. Про це Порошенко сказав під час свого щорічного Послання до Верховної Ради «Про внутрішнє та зовнішнє становище України у 2016 році».

«Я не пропущу бюджет на наступний рік, в якому буде скасування стипендій, скасування державного фінансування навчання на магістратурі та інші експерименти», - наголосив президент України.

Як відомо, Міністерство фінансів пропонувало змінити підхід до виплати стипендій, посилаючись на досвід інших європейських країн, де стипендії не отримують всі студенти.

Нагадаємо, що Київська міська організація Профспілки працівників освіти і науки України спрямовувала звернення щодо недопущення скорочення видатків на стипендії в бюджеті наступного року до Президента України, Прем’єр-міністра України, Голови Верховної Ради України, голів політичних партій у Верховній Раді України, Міністерства освіти і науки України, Федерації профспілок України.

Скасування академічних стипендій в умовах економічної кризи спричинило б подальше зниження рівня життя однієї з найбільш вразливих соціальних груп населення України – студентства.

Під загрозою опинилися б понад 426 тисяч студентів вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації та більше ніж 103 тисячі студентів І-ІІ рівнів акредитації, які на початок 2015-2016 навчального року отримували академічні стипендії.

11.листопада

ІВ "Єдність" №7 2019р.