Міністерство освіти видало 15 підручників для 9 класу

5 серпня 2009,Публікації » Новини
Міністерство освіти видало 15 підручників для 9 класу До обласних книжкових баз направлено 6 назв підручників для шкіл з українською мовою навчання та 9 - для шкіл з навчанням мовами національних меншин.  Міністерство освіти і науки вже видало 15 підручників для учнів 9 класів за новою програмою 12-річної школи. Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки України.

Попередньо міністерство провело оновлення та вдосконалення навчальних програм та друкованої продукції. На Всеукраїнському конкурсі рукописів 105 підручникам надано гриф "Рекомендовано Міністерством освіти і науки України". З них: 82 підручники для загальноосвітніх навчальних закладів з навчанням українською мовою і 23 - з навчанням мовами національних меншин. Мовами національних меншин всього буде видруковано 42 назви підручників для 9 класу із 7 навчальних предметів.

Серед підручників-переможців є такі, що раніше не видавались: "Інформатика", "Правознавство (практичний курс)", "Художня культура" та "Основи здоров'я".

Також надрукований підручник з історії України. До книжки внесено нові теми: "Формування модерної української нації. Теорія та суспільні виклики першої половини ХІХ століття", "Національна ідея і заходи для досягнення державної окремішності в другій половині ХІХ століття. Українофільський культурницький і політичний етапи визвольного руху".

Особливості застосування до працівників дисциплінарних стягнень Щодо атестації педагогічних працівників ДНЗ, які працюють не за фахом Про зміну умов праці працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці Встановлення випробування працівникові Про здійснення відеозйомки та аудіозаписів у навчальному закладі Щодо проходження працівниками профілактичних медичних оглядів в приватних закладах охорони здоров’я Виплата пенсії особам, яким призначено пенсію відповідно до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” в період роботи Правові аспекти звільнення працівника за вчинення аморального вчинку