1 листопада освітяни столиці вийдуть на масову акцію протесту

27 жовтня 2016,Публікації » Новини

1 листопада освітяни столиці вийдуть на масову акцію протесту27 жовтня 2016 року в інформаційному агентстві «Главком» відбулася прес-конференція на тему: «Освітяни столиці вийдуть на масову акцію протесту».

На прес-конференції виступили голова Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України Олександр Яцунь, вчитель правознавства Печерської гімназії № 75 Артур Бабенко та студентка другого курсу магістратури Національного технічного університету України «КПІ» ім. Ігоря Сікорського Мирослава Стремецька.

Під час свого виступу учасники прес-конференції анонсували про вихід освітян столиці 1 листопада 2016 року на масову акцію протесту проти «драконівських» тарифів на житлово-комунальні послуги, за підвищення заробітних плат освітянам та збереження академічних стипендій студентам.

Олександр Яцунь зазначив: «Освітяни доведені до відчаю. 1 листопада вони вийдуть на маніфестацію чисельністю 20 тисяч осіб. Це канікулярний період. Ми не зриваємо навчальний процес, ми не йдемо з уроків, з пар. Початок о 14:00 під стінами Кабінету міністрів».

Освітяни вимагають знизити вдвічі тарифи на житлово-комунальні послуги, підвищити зарплатню освітянам, та виконувати 62 статтю Закону «Про вищу освіту», в якій зазначено, що стипендія повинна бути на рівні прожиткового мінімуму». Адже студенти також занепокоєні, як наголосила Мирослава Стремецька, у зв’язку з підвищенням тарифів зросли ціни і на проживання в гуртожитку з 268 грн. до 580 грн. при стипендії 825 грн.

Артур Бабенко зауважив, що молодь довго не затримується у школах, а той факт, що тепер половину заробітної плати необхідно віддати за житлово-комунальні послуги, лише ускладнило ситуацію.

За інформацією учасників прес-конференції, підтримку щодо участі в пікетуванні Кабінету Міністрів оголосили освітяни з інших областей.

1 листопада освітяни столиці вийдуть на масову акцію протесту

Особливості застосування до працівників дисциплінарних стягнень Щодо атестації педагогічних працівників ДНЗ, які працюють не за фахом Про зміну умов праці працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці Встановлення випробування працівникові Про здійснення відеозйомки та аудіозаписів у навчальному закладі Щодо проходження працівниками профілактичних медичних оглядів в приватних закладах охорони здоров’я Виплата пенсії особам, яким призначено пенсію відповідно до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” в період роботи Правові аспекти звільнення працівника за вчинення аморального вчинку