Сьогодні – Всесвітній день науки за мир і розвиток

10 листопада 2016,Публікації » Новини

Сьогодні – Всесвітній день науки за мир і розвитокВсесвітній день науки за мир і розвиток засновано 2001 року на Генеральній конференції ЮНЕСКО (резолюція 31С / 20) в рамках зобов’язань, прийнятих під час спільної Всесвітньої конференції ЮНЕСКО і Всесвітньої ради з науки, що відбулася в 1999 році в Будапешті.

Всесвітній день науки за мир і розвиток служить нагадуванням міжнародній спільноті про необхідність використання науково-технічних досягнень в інтересах миру та розвитку на благо людської цивілізації. Всесвітній день науки за мир і розвиток сприяє популяризації ролі науки як інструменту, що служить суспільству.

У науці існує величезна кількість напрямків. Завдяки науковим досягненням світ рухається вперед. У Всесвітній день науки за мир і розвиток у нас є чудова можливість задуматися про роль науки в нашому житті. Цього року хотілося б підкреслити особливу роль наукових центрів і музеїв в популяризації науки, – йдеться на сайті ООН.

Популяризація науки має важливе значення для залучення громадян у життя суспільства. У зв’язку з цим наукові центри та музеї є не просто джерелами інформації про наукові досягнення. Вони є місцем, де людям надається можливість отримати більш глибокі уявлення про навколишній світ. Відвідування музею або наукового центру збагачує нас знаннями, розвиває в нас творче мислення. Екскурсії в наукові центри та музеї слугують чудовим доповненням до навчальних програм, розвивають у молоді цікавість до науки, допомагають позбутися помилкових уявлень і міфів про науковий прогрес.

Прес-служба КМОППОіНУ

Особливості застосування до працівників дисциплінарних стягнень Щодо атестації педагогічних працівників ДНЗ, які працюють не за фахом Про зміну умов праці працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці Встановлення випробування працівникові Про здійснення відеозйомки та аудіозаписів у навчальному закладі Щодо проходження працівниками профілактичних медичних оглядів в приватних закладах охорони здоров’я Виплата пенсії особам, яким призначено пенсію відповідно до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” в період роботи Правові аспекти звільнення працівника за вчинення аморального вчинку