40 молодих спеціалістів з різних сфер прийдуть викладати в українські школи

23 січня 2017,Публікації » Новини

40 молодих спеціалістів з різних сфер прийдуть викладати в українські школиМіністерство освіти і науки України підтримуватиме проект ГО “Навчай для України», в рамках якого 40 молодих спеціалістів з різних сфер отримають педагогічні знання та навчатимуть дітей у звичайних українських школах. Відповідний меморандум про співпрацю між МОН та громадською організацією було підписано сьогодні, 19 січня, у залі Колегії Міністерства освіти і науки України.

“Я вважаю, що цей проект є дуже перспективним, він допоможе нам наблизити та взаємно інтегрувати школу та суспільство, адже саме через людей, які не залучені системи зараз, можна здійснити такі трансформації”, – зазначила Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

Вона додала, що наразі в Міністерстві розробляється нова концепція педагогічної освіти, яка є необхідною для впровадження реформи “Нова українська школа”. Спеціалісти, що прийдуть в загальноосвітні заклади в рамках проекту, мають підтримати школи та дати їм поштовх до змін.

Представники ГО «Навчай для України» розказали про свої успіхи у просуванні проекту. Зокрема вони уклали партнерську угоду з міжнародною мережею “Teach for All» («Навчай для всіх»), яка об’єднує організації в 41 країні світу, а також угоду про співпрацю з фондом Western NIS Enterprise Fund.

Щоб підготувати учасників програми до роботи в школах та їхньої педагогічної атестації громадська організація заручилася підтримкою Київського університету імені Бориса Грінченка.

“Для участі в пілотному проекті відібрано три області – Київську, Харківську та Львівську. Планується, що розподіл учасників буде рівномірним – приблизно по 13 учасників для кожного регіону”, – розказала представниця організації Світлана Осауленко.

«Навчай для України» пропонує наступний підхід до покращення якості освіти в Україні:

• відібрати для роботи вчителями найбільш талановиту молодь;
  • підготувати їх для ролі мотивуючих вчителів;
  • влаштувати їх на роботу з найбільшими потребами;
  • надавати їм активну підтримку протягом двох років;
  • зміцнити їх лідерський потенціал для покращення якості освіти в Україні.

Планується, що захід, присвячений офіційному запуску програми, відбудеться 9 лютого. Представники «Навчай для України» запросили Міністра освіти і науки долучитися до цієї події. Співпрацю з ГО «Навчай для України» координуватиме заступник Міністра освіти і науки України Павло Хобзей.

Довідково:

Міжнародна мережа “Teach for All» («Навчай для всіх») аналогічний проект, що об’єднує в собі мережу з 75тис прогресивних вчителів, які надають якісну освіту для 9млн дітей по всьому світу.

ДИТЯЧИЙ ВІДПОЧИНОК 2018