Оприлюднено текст Концепції "Нова українська школа"

3 лютого 2017,Публікації » Новини

Оприлюднено текст Концепції "Нова українська школа"Кабінет Міністрів оприлюднив текст Концепції «Нова українська школа», що була схвалена урядом у грудні 2016 року.

Документ визначає мету, шляхи та етапи реалізації державної політики у сфері реформування загальної середньої освіти на період до 2029 року.

Метою Концепції є забезпечення проведення докорінної та системної реформи загальної середньої освіти.

Автори Концепції зазначають, що реалізація документа створить умови для реформування середньої освіти з урахуванням досвіду провідних країн світу.

Зокрема, будуть розроблені нові стандарти змісту загальної середньої освіти, що ґрунтуватимуться на компетентнісному та особистісно-орієнтованому підході до навчання.

Також передбачено перехід до 12-річної середньої школи із трирічною профільною школою, що матиме академічне або професійне спрямування.

Планується реформувати систему управління середньою освітою, зокрема,  школа має отримати право розробляти і впроваджувати власні освітні програми.

Концепція “Нова українська школа” передбачає також стимулювання особистого і професійного зростання педагога, надання йому академічної свободи, матеріального стимулювання, зокрема шляхом підвищення розрядів у Єдиній тарифній сітці.

З Концепцією можна ознайомитися тут

За матеріалами Osvita.ua