Засідання колегії Департаменту освіти і науки, молоді та спорту

9 лютого 2017,Публікації » Новини

Засідання колегії Департаменту освіти і науки, молоді та спорту8 лютого 2017 року у приміщені Київського міського будинку вчителя відбулось розширене засідання колегії Департаменту освіти і науки, молоді та спорту щодо освоєння капітальних видатків та стан  робіт з виконання загальноміських програм за 2016 рік.

Під час колегії Олена Фіданян, директор Департаменту зазначила, що 2016 році лише на капітальні видатки та виконання загальноміських програм було виділено 790 млн грн., що на третину більше, ніж в 2015 році.

Минулого року уперше рік освітян почався без боргів за тепло, освітлення, харчування. У жовтні вперше виділено кошти на побутові потреби садочків та шкіл. Поточні витрати на одну дитину у дошкільних навчальних закладах міста (в середньому) збільшилися в 11 раз, а на одного учня загальноосвітнього навчального закладу - у 12 разів. 650 млн грн було виділено на 8 міських освітніх програм.

У 2014 році Департамент почав створення ресурсу для забезпечення фінансової прозорісті системи освіти в Києві. У 2015 році цей електронний ресурс запрацював.

Сьогодні будь-хто може зайти на сайт Департаменту у розділ "Освітні карти" і побачити, скільки коштів місто виділяє на кожен заклад освіти (садок, школу, професійно-технічний навчальний заклад, позашкільний навчальний заклад).

На колегії був присутній голова Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України, який теж долучився до обговорення важливих освітніх питань. Зокрема, він зосередив увагу членів комісії на вирішення житлових проблем освітян, які на сьогоднішній день стоять дуже гостро.

Засідання колегії Департаменту освіти і науки, молоді та спорту

Прес-служба КМОППОіНУ

Про здійснення відеозйомки та аудіозаписів у навчальному закладі Особливості застосування до працівників дисциплінарних стягнень Щодо атестації педагогічних працівників ДНЗ, які працюють не за фахом Про зміну умов праці працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці Встановлення випробування працівникові Щодо проходження працівниками профілактичних медичних оглядів в приватних закладах охорони здоров’я Виплата пенсії особам, яким призначено пенсію відповідно до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” в період роботи Правові аспекти звільнення працівника за вчинення аморального вчинку