Студентська нарада: молодь обговорює пріоритети подальшої роботи

17 лютого 2017,Публікації » Новини

Студентська нарада: молодь обговорює пріоритети подальшої роботи15 лютого 2017 року у Києві, на базі Дитячого позаміського закладу оздоровлення «Пуща-Водиця», розпочав роботу семінар голів первинних профспілкових організацій осіб, які навчаються, організований ЦК Профспілки працівників освіти і науки України.

Обговорити актуальні студентські питання та зміни в освітньому законодавстві приїхали понад 70 активних представників студентства із багатьох куточків країни.

Роботу семінару розраховано на три робочі дні – з 15 до 17 лютого. Програмою передбачено розгляд наступних питань:

– пріоритетні напрями молодіжної політики в сучасних умовах;

– зміни в стипендіальному забезпеченні;

– імплементація норм Закону України «Про вищу освіту» в частині прав, гарантій, обов’язків здобувачів вищої освіти;

– подальші дії первинних профспілкових організацій осіб, які навчаються щодо захисту соціально-економічних прав та інтересів своїх членів та інші.

Офіційну частину заходу розпочали Голова Профспілки працівників освіти і науки України Георгій Труханов, Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий.

Георгій Труханов у своєму слові насамперед закликав молодь до активності, адже про студентські проблемні питання знають якнайкраще самі студенти.

Голова Профспілки висловив сподівання, що протягом семінару лідери студентських думок отримають відповідні додані знання, плідно працюватимуть аби віднайти план дій, який допоможе молоді у здобутті якісної освіти, отриманні стипендії за свої успіхи у навчанні, а згодом – віднайти гідне місце на ринку праці в Україні.

Голова ФПУ Григорій Осовий окреслив вектори діяльності Федерації на сучасному етапі та акцентував увагу на питаннях підготовки кадрів для економіки країни. Потім разом із студентством подискутували про професії та фахівців, які будуть потрібні економіці України зараз та в перспективі. Григорій Осовий також поінформував про співпрацю з Урядом щодо соціальної політики та захист прав спілчан.

До роботи семінару долучився заступник Міністра молоді та спорту України Олександр Ярема, який розповів про бачення міністерства щодо розвитку мережі молодіжних центрів та наголосив на їх важливій ролі у процесі реформування молодіжної сфери. Олександр Ярема закликав до активної співпраці голів ППОС, особливо у питаннях спорту, туризму, міжнародних обмінів тощо.

Далі роботу продовжили заступники Голови Профспілки Сергій Романюк та Ольга Чабанюк, які разом із головами студпрофкомів проаналізували спільні дії у рамках всеукраїнської акції «Профспілки. Боротьба за Україну», що проходила у кілька етапів весною й восени 2016 року. Молодь мала змогу поділитися досвідом проведення різних активностей у цій акції – від постів у соцмережах, мовчазних пікетах на парах, аж до перекриття доріг у великих містах задля привернення уваги до проблем студентства. Також було проаналізовано плюси і мінуси зроблених кроків: те, що вдалося донести до суспільства й народних депутатів, і окреслити питання, які потребують подальшого контролю та консолідованих дій.

До роботи семінару долучилися також голова Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України Олександр Яцунь та представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Михайло Чаплига, які зауважили, що студенти – це локомотив розвитку українського суспільства. Саме від їхньої активної позиції та освіченості залежить майбутнє України. Під час семінару Михайло Чаплига вручив подяки Омбудсмена України профспілковим лідерам за активну громадянську позицію, значний особистий внесок у захист прав і свобод людини.

Студентська нарада: молодь обговорює пріоритети подальшої роботи

За матеріалами ЦК Профспілки