Право на страйк – одне з ключових питань на зустрічі представників профспілок

24 лютого 2017,Публікації » Новини

Право на страйк – одне з ключових питань на зустрічі представників профспілок23 лютого Уповноважений Верховної Ради з прав людини та ГО "Трудові ініціативи" провели зустріч з приводу співробітництва в рамках кампанії "Солідарність проти корупції". Ця кампанія покликана об’єднати зусилля Уповноваженого з прав людини, "Трудових ініціатив", Центру Солідарності та українських профспілкових організацій. Метою проекту є привернення уваги членів профспілок, громадянського суспільства та широкої публіки до ролі свободи асоціацій та профспілкового бачення в антикорупційній діяльності.

На зустрічі був голова Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України Олександр Яцунь, який зазначив, що право на страйк у розвинених демократіях має статус основного права. За його словами у нас право є, а механізм його реалізації відсутній. Страйк – надзвичайний засіб вирішення колективних трудових спорів і він повинен бути в арсеналі українських найманих працівників.

Учасники представили плани своїх дій на 2017 рік та продемонстрували широкий та всебічний підхід до боротьби з корупцією, яка включає в себе захист робітників, викривачiв корупцiï та інших активістів. Представники організацій також наголосили на важливостi захисту основних трудових прав та прав людини в рамках кампанiï, в тому числі права на асоціацію та права на страйк.

Право на страйк – одне з ключових питань на зустрічі представників профспілок

Прес-служба КМОППОіНУ