ПРАЦЮЄМО НАД ЗАКОНОПРОЕКТОМ ЩОДО ПІДВИЩЕННЯ СТАТУСУ ПЕДАГОГІЧНИХ, НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ. ЧЕКАЄМО ВАШИХ ПРОПОЗИЦІЙ ЗА АДРЕСОЮ org.kiev.profspilka@gmail.com ЧИ НА FACEBOOK https://www.facebook.com/osvityany/

У Києві буде створено музей науки

28 лютого 2017,Публікації » Новини

Громадська рада при Міністерстві освіти і науки ухвалила рішення про формування експертної групи з питань створення в Києві музею науки. З відповідною ініціативою виступив директор Малої академії наук України Оксен Лісовий під час засідання Громадської ради.

За його словами, МАН вже близько 6 років опікується питанням створення в Києві такого науково-освітнього простору, які існують у столицях багатьох розвинених країн світу. Однак лише впродовж останнього року Мала академія отримала серйозну підтримку безпосередньо з боку Міністерства освіти і науки щодо започаткування музею.

«Нині проект зрушено з місця – ми маємо низку пропозицій стосовно його концепції, розташування, маємо попередні домовленості з інвесторами. Але оскільки це проект національного масштабу, дуже важливо залучити громадськість до розгляду концепцій майбутнього науково-освітнього простору», – відзначив Оксен Лісовий.

Він також додав: хоч проект має робочу назву «музей науки», однак він передбачає створення інтерактивної локації, яка міститиме і освітню частину, і виробничу, і науково-методичну.

Створена при Громадській раді МОН експертна група повинна проаналізувати всі наявні концепції й пропоновані місця розташування музею та представити на розгляд ради свою візію проекту. До складу цієї групи мають увійти представники різних сфер – освітньої, наукової, музейної тощо.

Крім того, під час засідання Громадської ради було розглянуто низку інших питань, зокрема ухвалено рішення про створення відкритої робочої групи, яка працюватиме над удосконаленням законодавства стосовно ЗНО, затверджено нову структуру ради.

ДИТЯЧИЙ ВІДПОЧИНОК 2018

28.лютого