«Сонячний берег» – казка на березі Чорного моря

18 серпня 2009,Публікації » Новини
Уже декілька років поспіль Київська міська організація Профспілки працівників освіти і науки України оздоровлює дітей працівників освітньої галузі у літньому таборі відпочинку «Сонячний берег» Одеської області.

У дитячому оздоровчому центрі «Сонячний берег» відпочиває 550 дітей у трьохповерховому та п’ятиповерховому корпусах.
Увесь час відпочинку дітей розписаний – починаючи із танцювальної ранкової гімнастики, походом на море і закінчуючи загально табірними заходами та дискотекою близько десятої вечора.

З метою розвитку творчих здібностей дитини при центрі працює «Школа вожатих» та творча лабораторія.
До табору на відпочинок приїздить багато творчих колективів з України, Росії, Литви, Молдови та Білорусії, тому вожаті «Сонячного берега», разом із ґрунтовною педагогічною підготовкою столичних вишів (НПУ імені Драгоманова, КНУ імені Шевченка, Київського національного університету культури і мистецтв), також володіють чудовою хореографічною майстерністю. Діти залюбки вивчають разом зі своїми наставниками сучасні, класичні і спортивні танці та беруть участь у постановках та різноманітних заходах. Найулюбленішими святами, за словами дітей і вожатих є «Денс-шоу», «Малюк і Карлсон», «Алло, ми шукаємо таланти» і різні спортивні естафети та конкурси.

Неабияка увага приділяється харчуванню дітей. Сучасна їдальня, що знаходиться на території центру забезпечує повноцінне харчування дітей в одну зміну.
Меню складається із спеціально підібраних блюд, зелені, овочів, фруктів, а також різноманітних ласощів та натуральних соків.

За здоров’ям та самопочуттям дітей постійно наглядають лікарі та медичний персонал, які чергують не лише на території корпусів, а й в Казковому містечку та на морі.
Казкове містечко – улюблене місце і дітлахів, і дорослих. Персонажі відомих мультфільмів, казок, затишні місця відпочинку і футбольне поле – тут є все, для того аби провести дозвілля весело та цікаво, а сфотографуватися з ученим котом Пушкіна – це майже обов’язок кожного відпочиваючого.
Та все ж родзинкою «Сонячного» безперечно є Чорне море. Чистий білий пісок, водні ігри та естафети залишають не лише золотаву засмагу, а й незабутні враження від відпочинку.

За словами директора табору Андрія Анатолійовича Яцеленко структурно налагоджена робота центру, кваліфікований педагогічний склад та відповідальний технічний персонал – це ті основні ланки які й роблять відпочинок дітей у таборі комфортним та цікавим.

«Дитина повинна приїхати із «Сонячного» із морем вражень. Діти, які у нас відпочивають різні, виховуються по-різному і для батьків вони найрозумніші, найкращі, а для нас вони тут усі рівні з однаковими можливостями!
Коли дитина приїздить до табору, вона попадає у незвичний для неї світ. Тут свої закони та устрій життя, правила та порядок. Тож найперше, чого ми навчаємо вожатих – зрозуміти дитину і допомогти їй знайти себе у цьому новому житті. У нашому таборі хтось вперше пробує вийти на сцену, написати вірша чи заспівати пісню. А ми усіляко допомагаємо дітям розкрити свої таланти та здібності».

Інна Журавель
Прес-служба КМОППОіНУ

2017 рік оголошено роком первинної профспілкової організації.

ІНІЦІАТИВИ ТА ПРОГРАМИ:

Програми доступного житла У жовтні в Україні стартує конкурс «Учитель року – 2014» З профспілкою дешевше! 2013 - «З профспілкою дешевше» Перспективи та можливі ризики програми «Доступне житло»