«Сонячний берег» – казка на березі Чорного моря

18 серпня 2009,Публікації » Новини
Уже декілька років поспіль Київська міська організація Профспілки працівників освіти і науки України оздоровлює дітей працівників освітньої галузі у літньому таборі відпочинку «Сонячний берег» Одеської області.

У дитячому оздоровчому центрі «Сонячний берег» відпочиває 550 дітей у трьохповерховому та п’ятиповерховому корпусах.
Увесь час відпочинку дітей розписаний – починаючи із танцювальної ранкової гімнастики, походом на море і закінчуючи загально табірними заходами та дискотекою близько десятої вечора.

З метою розвитку творчих здібностей дитини при центрі працює «Школа вожатих» та творча лабораторія.
До табору на відпочинок приїздить багато творчих колективів з України, Росії, Литви, Молдови та Білорусії, тому вожаті «Сонячного берега», разом із ґрунтовною педагогічною підготовкою столичних вишів (НПУ імені Драгоманова, КНУ імені Шевченка, Київського національного університету культури і мистецтв), також володіють чудовою хореографічною майстерністю. Діти залюбки вивчають разом зі своїми наставниками сучасні, класичні і спортивні танці та беруть участь у постановках та різноманітних заходах. Найулюбленішими святами, за словами дітей і вожатих є «Денс-шоу», «Малюк і Карлсон», «Алло, ми шукаємо таланти» і різні спортивні естафети та конкурси.

Неабияка увага приділяється харчуванню дітей. Сучасна їдальня, що знаходиться на території центру забезпечує повноцінне харчування дітей в одну зміну.
Меню складається із спеціально підібраних блюд, зелені, овочів, фруктів, а також різноманітних ласощів та натуральних соків.

За здоров’ям та самопочуттям дітей постійно наглядають лікарі та медичний персонал, які чергують не лише на території корпусів, а й в Казковому містечку та на морі.
Казкове містечко – улюблене місце і дітлахів, і дорослих. Персонажі відомих мультфільмів, казок, затишні місця відпочинку і футбольне поле – тут є все, для того аби провести дозвілля весело та цікаво, а сфотографуватися з ученим котом Пушкіна – це майже обов’язок кожного відпочиваючого.
Та все ж родзинкою «Сонячного» безперечно є Чорне море. Чистий білий пісок, водні ігри та естафети залишають не лише золотаву засмагу, а й незабутні враження від відпочинку.

За словами директора табору Андрія Анатолійовича Яцеленко структурно налагоджена робота центру, кваліфікований педагогічний склад та відповідальний технічний персонал – це ті основні ланки які й роблять відпочинок дітей у таборі комфортним та цікавим.

«Дитина повинна приїхати із «Сонячного» із морем вражень. Діти, які у нас відпочивають різні, виховуються по-різному і для батьків вони найрозумніші, найкращі, а для нас вони тут усі рівні з однаковими можливостями!
Коли дитина приїздить до табору, вона попадає у незвичний для неї світ. Тут свої закони та устрій життя, правила та порядок. Тож найперше, чого ми навчаємо вожатих – зрозуміти дитину і допомогти їй знайти себе у цьому новому житті. У нашому таборі хтось вперше пробує вийти на сцену, написати вірша чи заспівати пісню. А ми усіляко допомагаємо дітям розкрити свої таланти та здібності».

Інна Журавель
Прес-служба КМОППОіНУ

Про здійснення відеозйомки та аудіозаписів у навчальному закладі Особливості застосування до працівників дисциплінарних стягнень Щодо атестації педагогічних працівників ДНЗ, які працюють не за фахом Про зміну умов праці працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці Встановлення випробування працівникові Щодо проходження працівниками профілактичних медичних оглядів в приватних закладах охорони здоров’я Виплата пенсії особам, яким призначено пенсію відповідно до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” в період роботи Правові аспекти звільнення працівника за вчинення аморального вчинку