Нарада щодо реставрації будівлі Київського міського будинку вчителя

24 квітня 2017,Публікації » Новини

Нарада щодо реставрації будівлі Київського міського будинку вчителя21 квітня представники Департаменту освіти і науки, молоді та спорту, Департаменту будівництва та житлового забезпечення, Департаменту комунальної власності міста Києва, Управління охорони культурної спадщини Департаменту культури, Департаменту містобудування та архітектури, Київської міської організації профспілки працівників освіти і науки України, Асоціації керівників закладів освіти Києва та ГО «Рада батьків міста Києва» обговорили плани щодо реставрації будівлі історичної пам’ятки та пам’ятки архітектури - Київського міського Будинку вчителя.

Учасники наради обговорили ескізний проект Київського міського будинку вчителя та подальші плани підготовки будівлі до реставрації, які найближчим часом будуть широко обговорені з освітянською та батьківською громадою столиці.

Нагадаємо, що остання реконструкція Київського міського Будинку вчителя, була проведена у 1974 році. За останні роки проводились лише часткові ремонтні роботи приміщень будівлі.

До 100-річчя Київського міського будинку вчителя, у 2012 році Київською міською владою було підписано розпорядження «Про реставрацію КМБВ на вул. Володимирській, 57 у Шевченківському районі». Але у зв’язку з обмеженим фінансуванням реставрацію не було розпочато. Наприкінці 2016 року було відновлено роботу над проектом реставрації будівлі.

За матеріалами Департаменту освіти і науки, молоді та спорту КМДА

ОПИТУВАННЯ СПІЛЧАН