Прожитковий мінімум у цінах березня 2017 року

Прожитковий мінімум у цінах березня 2017 рокуВідповідно до статті 5 Закону України «Про прожитковий мінімум» Міністерство соціальної політики України повідомляє, що фактичний розмір прожиткового мінімуму у цінах березня 2017 року у розрахунку на місяць на одну особу становив:

– 2825 гривень (з урахуванням суми податку на доходи фізичних осіб – 3237 грн);

– 2723 гривень для дітей віком до 6 років;

– 2621 гривень для дітей віком від 6 до 18 років;

– 2915 грн для працездатних осіб (з урахуванням суми податку на доходи фізичних осіб – 2621 грн);

– 2398 гривень для осіб, які втратили працездатність.

Таким чином, офіційна величина прожиткового мінімуму в середньому на одну особу, встановлена на березень 2017 року статтею 7 Закону України «Про Державний бюджет України на 2017 рік», занижена порівняно з фактичним розміром прожиткового мінімуму на одну особу на 1281 грн або на 82,97 %, а для працездатної особи на 2021 грн або 126,31 %.

Про здійснення відеозйомки та аудіозаписів у навчальному закладі Особливості застосування до працівників дисциплінарних стягнень Щодо атестації педагогічних працівників ДНЗ, які працюють не за фахом Про зміну умов праці працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці Встановлення випробування працівникові Щодо проходження працівниками профілактичних медичних оглядів в приватних закладах охорони здоров’я Виплата пенсії особам, яким призначено пенсію відповідно до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” в період роботи Правові аспекти звільнення працівника за вчинення аморального вчинку