1 червня - міжнародний день захисту дітей

1 червня 2017,Публікації » Новини

1 червня - міжнародний день захисту дітейУ перший день літа в багатьох країнах відзначається Міжнародний день дітей (International Children's Day). Міжнародний день дітей - одне з найстаріших міжнародних свят. Рішення про його проведення було прийнято в 1925 році на Всесвітній конференції, присвяченій питанням благополуччя дітей, у Женеві.

За однією з версій, у 1925 році Генеральний консул Китаю в Сан-Франциско зібрав групу китайських дітей-сиріт і влаштував для них святкування Дуань-у цзе (Фестивалю човнів-драконів), дата якого припала саме на 1 червня. Завдяки щасливому випадку, день збігся і з часом проведення "дитячої" конференції в Женеві.

Сьогодні десятки країн в усьому світі, в тому числі і Україна, проводять різні заходи з метою звернути увагу громадськості на проблеми і необхідність захисту прав неповнолітніх.

Бажаємо нашим маленьким громадянам щасливого дитинства, розуміння з боку батьків та сяючих посмішок! Нехай здійсняться всі ваші мрії і задуми!

Прес-служба КМОППОіНУ

2017 рік оголошено роком первинної профспілкової організації.

ІНІЦІАТИВИ ТА ПРОГРАМИ:

Програми доступного житла У жовтні в Україні стартує конкурс «Учитель року – 2014» З профспілкою дешевше! 2013 - «З профспілкою дешевше» Перспективи та можливі ризики програми «Доступне житло»