Київ приступив до підготовки до нового навчального року

6 червня 2017,Публікації » Новини

Київ приступив до підготовки до нового навчального рокуІз початком літніх канікул Київ максимально консолідує сили на ремонт, відновлення та підготовку закладів освіти до нового навчального року. Цьогоріч окрім 6 традиційних програм розпочалася реалізація ще 3-х, які є соціально необхідними та економічно важливими. Про це повідомила заступник голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко під час наради з питань підготовки навчальних закладів міста Києва до початку 2017-2018 навчального року.

«Одразу після останнього дзвоника ми традиційно розпочинаємо масові роботи з підготовки до нового навчального року. Сьогодні фінансування освіти є найбільшим у структурі Києва та складає більше 10 мільярдів гривень. Із них – 1,6 мільярдів передбачено на будівництво, реконструкцію та відновлення столичних дитсадків і шкіл та інші програми з підготовки до нового навчального року. Тому наразі вкрай важливо задати хорошу динаміку та за літні місяці провести масштабні роботи: добудувати школи, реконструювати наші садочки та закупити все необхідне для того, щоб на 1 вересня всі освітні заклади столиці змогли розпочати новий навчальний рік», – повідомила заступник голови КМДА.

За її словами, окрім підготовки до нового навчального року, місто цьогоріч розпочало реалізацію 3-х нових освітніх проектів: «Дріб’язок на побутові потреби», «Оформлення права користування земельною ділянкою у навчальних закладах» і «Заміна ламп на енергозберігаючі Led».

«Паралельно з реалізацією вже існуючих, сьогодні вже впроваджуються додаткові програми, які є важливими як для киян, так і для міста. Зокрема перенесено на постійну основу та сформовано в соціальну програму закупівлі для закладів освіти малоцінних господарських товарів. На ці потреби райони міста отримали понад 108 мільйонів гривень», – зазначила Ганна Старостенко.

Оформлення права користування земельними ділянками у навчальних закладах, за словами заступника голови КМДА, наведе лад у землекористуванні міста та надасть самим закладам більше можливостей для розвитку. Програма із заміни ламп у навальних закладах на енергозберігаючі Led – це продовження загальноміського напряму на енергозбереження, додала Ганна Старостенко.

У 2017-2018 році на загальноміські освітні програми передбачено 676,8 млн грн.

Перелік освітніх програм:

• Заміна вікон – 29,5 млн грн.
  • Підготовка до нового 2017-2018 навчального року – 197,3 млн грн.
  • Підготовка до роботи в осінньо-зимовий період – 63,8 млн грн.
  • Відновлення груп у ДНЗ – 15,3 млн грн.
  • Придбання комп’ютерної техніки – 5,9 млн грн.
  • Придбання меблів – 87,8 млн грн.
  • Дріб’язок на побутові потреби – 108,8 млн грн.
  • Оформлення права користування земельною ділянкою у навчальних закладах – 90,7 млн грн.
  • Заміна ламп на енергозберігаючі Led – 77,7 млн грн.

За матеріалами Департаменту освіти і науки

Про здійснення відеозйомки та аудіозаписів у навчальному закладі Особливості застосування до працівників дисциплінарних стягнень Щодо атестації педагогічних працівників ДНЗ, які працюють не за фахом Про зміну умов праці працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці Встановлення випробування працівникові Щодо проходження працівниками профілактичних медичних оглядів в приватних закладах охорони здоров’я Виплата пенсії особам, яким призначено пенсію відповідно до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” в період роботи Правові аспекти звільнення працівника за вчинення аморального вчинку