Українських вчених профінансує Горизонт-2020

12 червня 2017,Публікації » Новини

Українських вчених профінансує Горизонт-202066 проектів за участі українських вчених прийняті до фінансування в програмі Європейського Союзу Горизонт-2020 – їх бюджет становить близько 12 млн євро. Про це сказав заступник міністра освіти і науки Максим Стріха під час Міжнародної науково-практичної конференції «EUREKA в Україні», повідомляє прес-служба МОН.

За його словами, показник успішності України у Горизонті-2020 становить майже 10%. Це непоганий результат, особливо враховуючи, що Україна бере участь у програмі лише 2 роки.

«ЄС є одним з лідерів у розвитку інновацій. Ми працюємо над тим, щоб якісно перейняти ефективні європейські практики та запровадити їх в українських умовах. Тому для нас дуже важливою є участь у європейських програмах, які сприяють інтеграції України до інноваційних процесів у Європі, зокрема, Горизонт-2020, EUREKA, COST», – зазначив Стріха.

Україна є членом EUREKA вже близько 10 років. Ця програма дозволяє науковцям з різних європейських країн об'єднатись для здійснення проектів, які неможливо виконати самостійно в окремій країні. Таким чином в межах EUREKA створено цілу мережу промислових досліджень і розробок, у рамках якої наша країна реалізувала 34 проекти.

«Якщо ви маєте гарну ідею, але вам потрібні додаткові ресурси, наприклад, знання, технології, засоби виробництва, ринки збуту, EUREKA може допомогти знайти партнерів з відповідними ресурсами та укласти угоди. Основними напрямами співпраці у цій програмі є медичні та біотехнології, IT, енергія, зв'язок, транспорт, навколишнє середовище та інші. Й Україна на сьогодні реалізувала проекти майже за усіма цими напрямами», – пояснив начальник департаменту інноваційної діяльності та трансферу технологій МОН Віктор Шовкалюк.

2017 рік оголошено роком первинної профспілкової організації.

ІНІЦІАТИВИ ТА ПРОГРАМИ:

Програми доступного житла У жовтні в Україні стартує конкурс «Учитель року – 2014» З профспілкою дешевше! 2013 - «З профспілкою дешевше» Перспективи та можливі ризики програми «Доступне житло»