Українських вчених профінансує Горизонт-2020

12 червня 2017,Публікації » Новини

Українських вчених профінансує Горизонт-202066 проектів за участі українських вчених прийняті до фінансування в програмі Європейського Союзу Горизонт-2020 – їх бюджет становить близько 12 млн євро. Про це сказав заступник міністра освіти і науки Максим Стріха під час Міжнародної науково-практичної конференції «EUREKA в Україні», повідомляє прес-служба МОН.

За його словами, показник успішності України у Горизонті-2020 становить майже 10%. Це непоганий результат, особливо враховуючи, що Україна бере участь у програмі лише 2 роки.

«ЄС є одним з лідерів у розвитку інновацій. Ми працюємо над тим, щоб якісно перейняти ефективні європейські практики та запровадити їх в українських умовах. Тому для нас дуже важливою є участь у європейських програмах, які сприяють інтеграції України до інноваційних процесів у Європі, зокрема, Горизонт-2020, EUREKA, COST», – зазначив Стріха.

Україна є членом EUREKA вже близько 10 років. Ця програма дозволяє науковцям з різних європейських країн об'єднатись для здійснення проектів, які неможливо виконати самостійно в окремій країні. Таким чином в межах EUREKA створено цілу мережу промислових досліджень і розробок, у рамках якої наша країна реалізувала 34 проекти.

«Якщо ви маєте гарну ідею, але вам потрібні додаткові ресурси, наприклад, знання, технології, засоби виробництва, ринки збуту, EUREKA може допомогти знайти партнерів з відповідними ресурсами та укласти угоди. Основними напрямами співпраці у цій програмі є медичні та біотехнології, IT, енергія, зв'язок, транспорт, навколишнє середовище та інші. Й Україна на сьогодні реалізувала проекти майже за усіма цими напрямами», – пояснив начальник департаменту інноваційної діяльності та трансферу технологій МОН Віктор Шовкалюк.

Про здійснення відеозйомки та аудіозаписів у навчальному закладі Особливості застосування до працівників дисциплінарних стягнень Щодо атестації педагогічних працівників ДНЗ, які працюють не за фахом Про зміну умов праці працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці Встановлення випробування працівникові Щодо проходження працівниками профілактичних медичних оглядів в приватних закладах охорони здоров’я Виплата пенсії особам, яким призначено пенсію відповідно до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” в період роботи Правові аспекти звільнення працівника за вчинення аморального вчинку