Уряд має час до 01.11.17р. виправити ситуацію

19 червня 2017,Публікації » Новини

Шеф-кухар Євген Клопотенко отримав грант для зміни харчування у шкільних їдальняхЄвген Клопотенко отримав грант на написання та впровадження збірника рецептур для харчування в шкільних навчальних закладах.

Фундація Ашан для молоді виділила для реалізації проекту 314 580 гривень. Ці гроші підуть на оплату роботи кухарів, дитячих дієтологів, технологів, редакторів, фотографа, адміністрування проекту, рекламної кампанії, купівлю продуктів харчування для розробки рецептів, а також на отримання дозвільної документації від державних органів, сертифікацію кожного рецепту і рекомендації МОЗ.

«Збірник рецептів розроблявся в повоєнний час, і головними критеріями тих років були калорійність і поживність. Наприклад, манка - не корисний, але дешевий, простий і калорійний продукт. І через півстоліття для дітей готують за тими ж технологіями: подають манку з грудочками і кип'яченою сметаною, злиплий рис та гумовий гуляш», — каже Клопотенко.

На реалізацію проекту і його впровадження в перші школи піде близько 6 місяців.

Збірник рецептур, який на даний момент використовують школи, був виданий в 1957 році, після чого корегувався в 1984 і 1991 роках.

Щодо атестації педагогічних працівників ДНЗ, які працюють не за фахом Про зміну умов праці працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці Встановлення випробування працівникові Про здійснення відеозйомки та аудіозаписів у навчальному закладі Щодо проходження працівниками профілактичних медичних оглядів в приватних закладах охорони здоров’я Виплата пенсії особам, яким призначено пенсію відповідно до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” в період роботи Правові аспекти звільнення працівника за вчинення аморального вчинку Особливості застосування до працівників дисциплінарних стягнень