20 червня 2017,Публікації » Новини

Надання щорічних відпусток педагогічним, науково-педагогічним працівникам, які працюють за сумісництвомВідповідно до п. 6 ч. 7 ст. 10 Закону України «Про відпустки» за бажанням працівника щорічна основна відпустка повної тривалості на роботі за сумісництвом до настання шестимісячного терміну безперервної роботи в перший рік роботи надається одночасно з відпусткою за основним місцем роботи.

Мінсоцполітики в листі від 12.09.2016 № 1294/13/84-16 наголошує, що працівникам державних підприємств, установ, організацій відпустка на роботі за сумісництвом надається одночасно з відпусткою за основним місцем роботи (п. 3 постанови Кабінету Міністрів України «Про роботу за сумісництвом працівників державних підприємств, установ і організацій» від 03.04.1993 № 245 та п. 6 Положення про умови роботи за сумісництвом працівників державних підприємств, установ, організацій, затвердженого наказом Мінпраці, Мін’юсту і Мінфіну від 28.06.1993 № 43).

Відповідно до ст. 10 Закону України «Про відпустки» керівним, педагогічним, науковим, науково-педагогічним працівникам, спеціалістам навчальних закладів щорічні відпустки повної тривалості в перший та наступні робочі роки надаються в період літніх канікул незалежно від часу прийняття їх на роботу.

Згідно з п. 2 Порядку надання щорічної основної відпустки тривалістю до 56 календарних днів керівним працівникам навчальних закладів та установ освіти, навчальних (педагогічних) частин (підрозділів) інших установ і закладів, педагогічним, науково-педагогічним працівникам та науковим працівникам, затвердженого постановою КМУ від 14.04.1997 № 346, педагогічним, науковим працівникам навчальних закладів щорічна основна відпустка повної тривалості в перший та наступні роки надається в період літніх канікул незалежно від часу прийняття їх на роботу.

Таким чином, педагогічному, науково-педагогічному працівникові, який працює за сумісництвом, має надаватися в перший рік роботи щорічна відпустка повної тривалості, у період літніх канікул одночасно з відпусткою за основним місцем роботи.

Юридичний відділ КМОППОіНУ

Особливості застосування до працівників дисциплінарних стягнень Щодо атестації педагогічних працівників ДНЗ, які працюють не за фахом Про зміну умов праці працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці Встановлення випробування працівникові Про здійснення відеозйомки та аудіозаписів у навчальному закладі Щодо проходження працівниками профілактичних медичних оглядів в приватних закладах охорони здоров’я Виплата пенсії особам, яким призначено пенсію відповідно до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” в період роботи Правові аспекти звільнення працівника за вчинення аморального вчинку