Уряд має час до 01.11.17р. виправити ситуацію

Вступникам дозволили подавати паперові заяви

26 липня 2017,Публікації » Новини

Вступникам дозволили подавати паперові заявиНаприкінцівступної кампаніїМіністерство освіти ухвалило рішення про надання абітурієнтам можливості подавати паперові заяви про вступ. Відповідне рішення було ухвалено під час наради міністра освіти Лілії Гриневич з представниками приймальних комісій ВНЗ, де обговорювалися ключові проблеми роботи навчальних закладів під час вступної кампанії.

Передбачається, що 25 та 26 липня усі вступники, які не змогли подати електроні заяви, можуть подавати заяви до вишів у паперовій формі.

Подавати паперові заяви до вишів вступники можуть незалежно від наявності зареєстрованого особистого електронного кабінету.

За словами міністра освіти, лист з відповідними розясненнями вже направлено усім керівникам вищих навчальних закладів.

«Щоб забезпечити участь усіх вступників у конкурсному відборі, ми надаємо можливість їм упродовж двох останніх днів подавати заяви у паперовій формі – незалежно від того, створювали вони електронний кабінет чи ні. Тобто навіть якщо раніше вступник зареєстрував електронний кабінет, однак не зміг подати необхідні електронні заяви, зараз він може зробити це у паперовій формі», – повідомила Лілія Гриневич.

Іншим листом МОН врегульовано питання щодо внесення до електронних кабінетів документів, які підтверджують право на зарахування 200 балів з двох вступних випробувань тим вступникам, які є членами збірних команд України і які брали участь у міжнародних олімпіадах, чемпіонам і призерам Олімпійських, Паралімпійських і Дефлімпійських ігор.

Щодо атестації педагогічних працівників ДНЗ, які працюють не за фахом Про зміну умов праці працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці Встановлення випробування працівникові Про здійснення відеозйомки та аудіозаписів у навчальному закладі Щодо проходження працівниками профілактичних медичних оглядів в приватних закладах охорони здоров’я Виплата пенсії особам, яким призначено пенсію відповідно до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” в період роботи Правові аспекти звільнення працівника за вчинення аморального вчинку Особливості застосування до працівників дисциплінарних стягнень